Politiebond ACP

18 december 2007

Voorbereiding acties

Categorie: ACP - nieuws, Actueel

Al weken is de ACP druk met het voorbereiden van acties. ATH en recherche komen binnenkort aan bod. De ACP knokt immers voor een CAO met een inkomensverhoging van 200 euro netto voor iedereen die bij de politie werkt!

Vorige week gingen we van start. Bij Hazeldonk werd een verkeerscontrole stilgelegd. Afgelopen weekend hield de ACP samen met de ANPV succesvolle actievergaderingen in Rotterdam en Amsterdam tijdens de (afgeblazen) topduels.

Vannacht gaat de volgende actie van start. ACP en ANPV roepen jullie op om een coulancebeleid te voeren ten aanzien van kleine, geringe overtredingen. De overtreder krijgt wel een waarschuwing, maar er wordt geen bon voor uitgeschreven. Wat een kleine, geringe overtreding is? Dat bepaal jezelf, jij bent als professional prima in staat om in te schatten wat met een waarschuwing afkan en wat wél een verbaal verdient. Let wel: mensen die misbruik maken van dit coulancebeleid, worden zonder pardon geverbaliseerd!

ATH en recherche
De ACP heeft de acties tot en met Oud en Nieuw voorbereid. Daarna pakken we door. Vanaf 2 januari zijn we weer paraat met nieuwe acties. De ACP ontvangt veel verzoeken van ATH-ers en collegas van de recherche om (ook) actie te voeren. Deze acties zullen zich vooral richten op het verstoren of frustreren van interne processen. Heb jij een actie idee? Mail het dan naar communicatie@remove-this.acp.nl, dan nemen wij het mee in de voorbereiding.

---