Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 18 december 2007

Rijbewijs ingevorderd na weigering bloedproef

Enschede

Het rijbewijs van een 39-jarige vrouw uit Enschede werd in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 december ingevorderd. Zij weigerde mee te werken aan een bloedproef, nadat ze een verkeersongeval had veroorzaakt op de Parkweg in Enschede.

Op maandag 17 december werd omstreeks 02.15 uur gemeld dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de Parkweg in Enschede. Ter plaatse zagen agenten midden op de rijbaan een auto staan, waarvan alle vier de banden lek waren. De agenten spraken met de melder en de bestuurster van de auto. Uit de verklaringen bleek dat de vrouw met haar auto over de Pathmossingel reed en diverse keren in aanraking was gekomen met trottoirbanden aan beide zijden van de weg.

Omdat de agenten vermoedden dat de 39-jarige Enschedese onder invloed van alcohol verkeerde, werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar trachtten zij haar aan een ademanalyse te onderwerpen. Het lukte de vrouw echter niet om de blaastest met succes af te leggen. Zij weigerde medewerking aan een bloedproef, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de 39-jarige Enschedese worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-162628)

Rijbewijs ingevorderd na tweetal aanrijdingen

Enschede

Het rijbewijs van een 32-jarige man uit Enschede werd maandag 17 december ingevorderd, omdat de man vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen zijn auto heeft bestuurd. Bovendien veroorzaakte hij op het Stationsplein en het Park de Kotten in Enschede een tweetal aanrijdingen.

Op maandag 17 december werd omstreeks 18.10 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op het Stationsplein, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Ter plaatse spraken agenten met een 23-jarige automobiliste uit Enschede. Zij vertelde dat ze op het Stationsplein reed, in de richting van de Hengelosestraat. Toen zij linksaf de Hengelosestraat wilde rijden, werd ze plotseling van achteren geraakt door een andere auto. Ze zag dat de bestuurder van deze auto hard weg reed in de richting van de Molenstraat en heeft het kenteken genoteerd.

Omstreeks 19.30 uur werd gemeld dat een witte auto tegen een betonpaal was gereden op het Park de Kotten. De bestuurder had na de aanrijding de plek van het ongeval verlaten. De auto was weggereden in de richting van de Universiteit.

Op de Deurningerstraat troffen agenten bij een tankstation een auto aan die voldeed aan het opgegeven signalement van beide aanrijdingen. De agenten reden achter de bestuurder van de auto aan en hielden hem staande op de Deurningerstraat. De bestuurder, een 32-jarige Enschedeër, werd aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding.

De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een ademanalyse werd onderworpen. Hieruit bleek dat de man niet onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de man een buisje met restanten van onbekend wit poeder werd aangetroffen. Hierop werd tevens een bloedproef afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van verdovende middelen zijn auto heeft bestuurd.

Het rijbewijs van de 32-jarige Enschedeër werd ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-1562557)

Getuige blijkt tweede verdachte winkeldiefstal

Enschede

Een 33-jarige man uit Oldenzaal, getuige van een aanrijding, kon maandag 17 december worden aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een winkeldiefstal op donderdag 6 september 2007.

Op maandag 17 december vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding plaats op de Haaksbergerstraat in Enschede. De veroorzaker van de aanrijding was er in zijn auto vandoor gegaan. De melder van de aanrijding gaf het kenteken van de auto door. Op het Bijvank in Enschede troffen agenten de genoemde auto aan. Bij de auto stond een 33-jarige man uit Oldenzaal, die vertelde dat hij als bijrijder getuige was geweest van de aanrijding op de Haaksbergerstraat. De auto werd volgens de man ten tijde van de aanrijding bestuurd door zijn 35-jarige broer, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is. De 35-jarige was op het moment dat de agenten met zijn broer spraken niet meer in de buurt. Het verhaal van de 33-jarige zal nader worden onderzocht.

Verder bleek dat de 33-jarige Oldenzaler gezocht werd in verband met een winkeldiefstal bij een drogisterij, die hij samen met zijn broer gepleegd heeft op donderdag 6 september. De 35-jarige broer werd destijds al aangehouden. De 33-jarige man uit Oldenzaal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kon na verhoor, in de loop van maandagochtend 17 december weer in vrijheid worden gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-115874)

Hieronder, cursief afgedrukt, het persbericht van vrijdag 7 september j.l.:

Winkeldief na achtervolging aangehouden

Enschede

Op 6 september worden rond 10.30 uur twee winkeldieven betrapt door personeel van een drogisterij aan de Wethouder Nijhuisstraat, wanneer ze met weggenomen geurtjes de winkel verlaten. Een van hen kan later worden aangehouden.

Een 33-jarige man uit Losser en een 35-jarige man uit Borne bezoeken op 6 september rond 10.30 uur een drogisterij aan de Wethouder Nijhuisstraat. Zij hebben een zogenaamde 'gaptas' bij zich. Zij doen een aantal geurtjes in deze tas en verlaten de winkel. Een medewerker volgt hen en vraagt of hij in de tas mag kijken. Hierop rennen beide mannen weg, op de fiets achtervolgd door de medewerker. De medewerker treft even later bij een geparkeerde auto twee flesjes parfum aan, afkomstig van zijn winkel. De inmiddels gewaarschuwde politie vindt de geprepareerde tas en kan één van de verdachten, de 35-jarige man uit Borne, aanhouden. Hij blijkt een zogenaamde veelpleger te zijn die ook nog een aantal boetes heeft open staan. De man wordt in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is bekend, hij moet nog worden aangehouden. (07-115874)

Fietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 63-jarige fietser uit Almelo is op maandag 17 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Ootmarsumsestraat in Almelo.

Op maandag 17 december reed omstreeks 23.30 uur een 60-jarige automobiliste uit Almelo over de Sluiskade Noordzijde in Almelo. Op het kruispunt met de Ootmarsumsestraat wilde de 60-jarige rechts af slaan maar verleende hierbij een 63-jarige fietser uit Almelo geen voorrang die over de Ootmarsumsestraat fietste. Er ontstond een aanrijding waarbij de 63-jarige fietser gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo werd gebracht. (07-162612)

Automobilist rijdt tegen boom

De Lutte

Een 18-jarige automobilist uit Oldenzaal is op maandag 17 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Bentheimerstraat in De Lutte.

Op maandag 17 december reed omstreeks 20.00 uur een 18-jarige automobilist uit Oldenzaal over de Bentheimerstraat in De Lutte komende uit de richting van Oldenzaal. Door onbekende oorzaak raakte de 18-jarige in een bocht de macht over het stuur kwijt, raakte met zijn auto van de weg en reed vervolgens tegen een boom. De 18-jarige automobilist raakte gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede worden gebracht. (07-162567)

Automobilist verleent geen voorrang en veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 61-jarige automobilist uit Enschede is op maandag 17 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Varviksingel in Enschede.

Op maandag 17 december reed omstreeks 20.00 uur een 36-jarige automobilist uit Enschede over de Madioenstraat in Enschede komende uit de richting van de Tegalstraat. Op het kruispunt met de Varviksingel verleende hij geen voorrang aan een van links komende 61-jarige automobilist uit Enschede die over de Varviksingel reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de 36-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht werd. (07-162568)

Fietser gewond bij aanrijding met automobilist

Enschede

Een 64-jarige fietser uit Hengelo is op maandag 17 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Auke Vleerstraat in Enschede.

Op maandag 17 december reed omstreeks 12.30 uur een 24-jarige automobilist uit Enschede over de Kanaalstraat in Enschede komende uit de richting van de Hendrik ter Kuilestraat. Op het kruispunt met de Auke Vleerstraat verleende de 24-jarige automobilist geen voorrang aan een van links komende 64-jarige fietser uit Hengelo. Er ontstond een aanrijding waarbij de 64-jarige Hengeloer gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht werd. (07-162286)

tel.: 053-4555588


---- --