18 dec 2007

Onderdeel: Wageningen Universiteit
Nummer: N

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO, heeft aan de Wageningse onderzoeker Jochem Evers een zgn. Veni-subsidie toegekend voor zijn onderzoek naar het aanpassingsvermogen van planten. De onderzoeker van de leerstoelgroep Gewas- en onkruidecologie van Wageningen Universiteit heeft de komende drie jaar circa twee ton te besteden.

In zijn onderzoek naar het aanpassingsvermogen van planten aan hun leefomgeving verkent Jochem Evers (1977) hoe een plant zijn omgeving waarneemt en hierop reageert. Hij maakt daarbij gebruik van 3D computermodellen.

NWO heeft 89 jonge, recent gepromoveerde wetenschappers een zogeheten Veni-subsidie toegekend. Deze subsidie bedraagt maximaal 208.000 euro. In totaal schreven 530 onderzoekers een onderzoeksvoorstel. De aanvragen werden beoordeeld door wetenschappers in binnen- en buitenland. De succesvolle kandidaten werden geselecteerd vanwege hun opvallend en origineel talent voor het doen van vernieuwend wetenschappelijk onderzoek.

NWO betaalt bijna zeventig procent van elke subsidie. De universiteit draagt ruim dertig procent bij.

De Veni-subsidie is een van de drie subsidievormen van de Vernieuwingsimpuls. De andere twee subsidies zijn de Vidi-subsidie (voor ervaren postdocs) en de Vici-subsidie (voor zeer ervaren onderzoekers). De Vernieuwingsimpuls is opgezet in samenwerking met het Ministerie van OCW, de KNAW en de universiteiten.

Meer over dit onderwerp
Crop and Weed Ecology Group
Contact
Meer informatie over het onderzoek
Jochem Evers
tel. 0317 483251
jochem.evers@wur.nl