Gemeente Oirschot

Aandacht voor energie besparing
51 uitreiking energiedoos WEB.jpg

De gemeente Oirschot en De Kleine Aarde zijn op 10 december 2007 een energiebesparingsproject gestart. Wij bieden alle huishoudens met een netto jaarinkomen onder EUR 14.000,- een energiebespaarbox aan. Enerzijds leidt dit tot een verlaagde energierekening voor minima uit de gemeente Oirschot en anderzijds draagt het bij aan een beter klimaat.

Inhoud project
Alle huishoudens met een netto jaarinkomen onder EUR14.000 die bij de gemeente Oirschot bekend zijn, ontvangen half december een brief en bijhorende brochure. Hierin staat uitgelegd dat iedereen die zich aanmeldt gratis een energiebespaarbox ontvangt ter waarde van EUR 99,- en een persoonlijk energieadvies krijgt in de `eigen' woning. In de box zijn energiebesparende producten opgenomen, zoals radiatorfolie en spaarlampen. Deelnemers kunnen met de aangebrachte producten uit de box, samen met het naleven van het persoonlijk advies jaarlijks ongeveer EUR 200,- besparen op hun energierekening. Voor alle huishoudens uit de doelgroep is deelname kosteloos. De energiebox en
-advies worden grotendeels gesubsidieerd door het ministerie van VROM.

Aanmelden
Alleen de bij ons bekende huishoudens hebben wij aangeschreven. Komt u ook in aanmerking? Vul dan de onderstaande bon in. Lever deze voor 28 december 2007 in. Wij maken dan met u een afspraak over de afgifte van de energiebespaarbox en het persoonlijk advies.

Officiële start
Het project is op maandag 10 december om 14.00 uur officieel van start gegaan. Wethouder Piet Smits heeft een energiebespaarbox uitgereikt aan het eerste huishouden dat deelneemt aan dit project; de familie Baravie uit Oostelbeers.

Tentoonstelling
In het gemeentehuis van Oirschot is een tentoonstelling over energiebesparing en klimaatverandering te bezichtigen van 10 december 2007 t/m 15 januari 2008.

Meer informatie
Deze vindt u vanaf 10 december op de websites van de gemeente en De Kleine Aarde.


* inschrijfformulier Teli-poject.pdf