Gemeente Oirschot

Twee boeterapporten en drie waarschuwingen bij handhavingsactie Geflest!

Het afgelopen weekend zijn op vrijdag en zaterdag handhavingsacties gehouden in de gemeenten Veldhoven en Oirschot. Daarnaast zijn er herhalingsinspecties gehouden in de gemeenten Deurne, Eindhoven, Reusel, Heeze-Leende, Valkenswaard en Gemert-Bakel. Tijdens de controles is gelet op de naleving van de Drank- en Horecawet met betrekking tot de leeftijdgrenzen voor alcoholverkoop. In totaal zijn er 27 verkooppunten, waaronder diverse supermarkten, slijterijen en horecagelegenheden, bezocht. Er zijn drie schriftelijke waarschuwingen en twee boeterapporten opgemaakt tegen ondernemers die de leeftijdsgrenzen voor alcoholverkoop overtraden.

Bij een horecabedrijf dat tijdens een eerdere controle een boeterapport heeft ontvangen, is dit weekend wederom een boeterapport opgemaakt. Er werd nog steeds alcohol verkocht aan te jeugdig publiek.

Bij sommige bedrijven was sprake van een deurbeleid; er gold bijvoorbeeld een toegangsleeftijd van 16 jaar. In de praktijk liet de toepassing te wensen over. Jonge kinderen konden naar binnen en konden eenmaal binnen gemakkelijk alcohol kopen, doordat aan de bar niet naar legitimatie werd gevraagd.

Achtergrondinformatie: Handhavingsacties Geflest! Sinds april worden maandelijks in verschillende regiogemeenten verkooppunten zoals supermarkten en uitgaansgelegenheden gecontroleerd. Het is elke keer een verrassing welke gemeenten zullen worden bezocht. Politie en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) werken samen bij deze handhavingsacties, genaamd Geflest! die deel uitmaken van het project Laat je niet flessen!.
Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete die kan oplopen tot 3600 euro.

Informatie
Voor meer informatie over het project Laat je niet flessen! kunt u contact opnemen met Ben Cornelis, telefoonnummer 040 259 45 91, e-mailadres: b.cornelis@rez.sre.nl. Of kijk op: www.sre.nl/alcoholenjongeren.

Voor vragen over de inspectie kunt u contact opnemen met: Johanna Besteman, woordvoerder VWA, telefoonnummer: 070 448 40 68