Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren heeft bestaansrecht

18/12/2007 13:27



Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren



Het in november door Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (SLHH) verstuurde persbericht heeft bijzonder veel reacties losgemaakt. Het merendeel van de reacties kwam er op neer dat voor veel mensen de bekendheid met de activiteiten van de Stichting de oplossing was voor hun vaak grootste probleem: Wat gebeurt er met mijn dieren als ik er niet meer ben?

Deze vraag werd meerdere malen gesteld door Christa Uitendaal. Christa's vraag werd pijnlijk actueel door haar vroegtijdige dood, zij werd vijfendertig jaar. Zij heeft haar naasten aan het denken gezeten, hetgeen leidde tot de oprichting van de Stichting. Christa hield van dieren en voor haar dieren is er gelukkig een goede verzorging. De bezorgdheid en onzekerheid die uit de vraag voortkomt, blijkt aan de hand van de door de Stichting ontvangen reacties beslist een actueel probleem voor zowel ernstig zieke mensen als voor ouderen en alleenstaanden. De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren blijkt voor velen een oplossing en een geruststelling en soms is het daardoor zelfs weer een aanleiding om een dier in huis te nemen.

De Stichting heeft als doel het verzorgen en ondersteunen van herplaatsing op gastgezinbasis van dieren van overleden en zieke mensen. Tevens bevorderen zij directe herplaatsing door haar website www.baasjegezocht.nl ter beschikking te stellen als men om een andere reden niet meer voor hun dier kunnen zorgen.

De inzet van de vrijwilligers van SLHH voor dieren van overleden en zieke mensen voorkomt dat deze dieren aan hun lot worden overgelaten, in het asiel belanden of ten onrechte bij de dierenarts "inslapen". Het verdriet van de eigenaren kan niet weggenomen worden maar de wetenschap dat er goede verzorging is, geeft beslist een goed gevoel en is een hele zorg minder. De herplaatsing van de betreffende dieren gebeurt op gastgezinbasis. De dieren worden eigendom van de Stichting, wat van belang is wanneer een plaatsing mislukt of door een andere oorzaak opnieuw een passende plaats voor het dier gezocht moet worden. De Stichting neemt immers de taak op zich om te letten op het welzijn en de gezondheid van het dier. Bij herplaatsing wordt periodiek geïnformeerd en jaarlijks vindt er een huisbezoek plaats door een medewerker van de SLHH.

Voor alle dieren van de donateurs van de Stichting staat in ieder geval vast dat zij, indien noodzakelijk, een goed plekje krijgen bij een nieuw baasje. Men kan reeds donateur worden door een jaarlijkse minimale bijdrage van 25 euro. Naast de steun van donateurs, zij ontvangen geen subsidie, is SLHH blij met iedere andere financiële bijdrage. Daarnaast is de Stichting ook afhankelijk van enthousiaste vrijwilligers. Interessant voor het team van vrijwilligers is dat er voor iedereen passend en vooral zinvol werk is. De activiteiten van vrijwilligers kunnen bestaan uit intakemedewerker, inspecteur, PR-medewerker of tussentijds gastgezin.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website van de Stichting: www.slhh.nl of geïnteresseerden kunnen de uitgebreide folder aanvragen onder telefoonnummer: 0297-368389.

Gert de Weerd
Stichting Landelijke
Herplaatsing Huisdieren
0297-368389 / 06-53814523





http://www.slhh.nl