Ingezonden persbericht


LANCOM introduceert WLAN-router met geïntegreerd UMTS-modem

LANCOM 1751 combineert ADSL2+, UMTS-modem en GPS tegen diefstal in één VPN-router

Amsterdam, 18 december 2007 - LANCOM Systems introduceert de LANCOM 1751 UMTS, de eerste router die ADSL2+, UMTS, ISDN en GPS integreert. De router is ontwikkeld voor zakelijk gebruik en heeft een direct geïntegreerde UMTS-modem. De LANCOM 1751 UMTS zet hiermee nieuwe standaarden voor flexibiliteit en redundantie.

De nieuwe router van LANCOM realiseert automatisch een back-upverbinding via breedband UMTS/HSDPA of EDGE wanneer een standaard (A)DSL-verbinding met een site, vestiging of dochteronderneming niet tot stand komt. Zo zijn ook locaties zonder een kabel of (A)DSL-aansluiting te bereiken en ontstaat er bijna 100 procent internetdekking. Daarnaast heeft deze router niet alleen ISDN self-callback als antidiefstaltool, maar ook een geïntegreerde GPS-locatiebepaler. De router beschikt over een ADSL2+-modem, vier Ethernet LAN-poorten, UMTS en ISDN. Hiermee biedt het apparaat alle interfaces voor bedrijven met meerdere vestigingen. De geïntegreerde IPSec-encryptie zorgt voor een veilige site-to-site-koppeling en beveiligde toegang voor VPN-clients.

De geïntegreerde UMTS-modem levert tot 7,2 Mbps downstream en tot 2 Mbps upstream. In gebieden waar geen UMTS-dekking is, levert de EDGE/GPRS-verbinding tot 240 kbps.

De simkaarthouder is geplaatst aan de achterkant van de router. Antennes zijn aan te sluiten om de UMTS-ontvangst te optimaliseren. De LANCOM Voice-over-IP-optie biedt alle IP-telefoniefuncties die gebruikers dagelijks nodig hebben. Advanced Routing en Forwarding van LANCOM maken virtualisatie van apparaten mogelijk voor de inzet van meerdere aparte applicaties of gebruikersgroepen.

Gunnar Mayer, Secure Access Product Manager bij LANCOM Systems: "Nu ADSL en ISDN steeds vaker worden losgekoppeld, biedt integratie met UMTS ondersteuning voor nieuwe applicaties. Daarnaast verbetert deze vorm van communicatie de beschikbaarheid en configuratie op afstand. De dekking en bandbreedte van UMTS zijn ideaal voor zakelijke applicaties."

De LANCOM 1751 UMTS is verkrijgbaar vanaf maart 2008 voor een adviesprijs van 999 euro (excl. btw). Een uitgebreide productbeschrijving en verdere informatie zijn te vinden op de website van LANCOM: http://www.lancom.de/umts.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Amsterdam en Praag. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.



Ingezonden persbericht