Persberichten Binnensticht, 12.25 uur

Utrecht, 18-12-2007

Stenengooier aangehouden HUIS TER HEIDE De politie heeft maandagavond 17 december een 57-jarige man uit Huis ter Heide aangehouden op verdenking van het gooien van stenen vanaf het viaduct aan de Ericaweg op de A28.

Een getuige meldde dit omstreeks 23.20 uur aan de politie. De man droeg een camouflagepak en was in de war. Hij bekende stoeptegels en boomstammetjes vanaf het viaduct naar beneden te hebben gegooid. De agenten namen hem mee naar het politiebureau.

Bij de Politie Zeist hebben zich nog geen mensen gemeld die hierdoor schade hebben opgelopen. De stenengooier is na verhoor overgedragen aan de hulpverlening.

Vrouw beroofd bij pinautomaat ZEIST Een 23-jarige Utrechtse is in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 december bij een pinautomaat op de Laan van Vollenhove door een onbekende man bedreigd met een mes en beroofd. De man was circa 1.80 meter lang, sprak met een Surinaams accent, droeg een bivakmuts, een blauwe spijkerbroek en een zwarte driekwart jas.

Het gebeurde kort na middernacht. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de man, maar deze helaas niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zeist, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole DEN DOLDER Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht heeft maandagmiddag 17 december een radarsnelheidscontrole gehouden op de Dolderseweg. De toegestane snelheid is daar 80 km/uur.

Tussen 15.15 uur en 17.30 uur is van 2047 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Er reden 38 bestuurders te snel. Die kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur.

Snelheidscontrole BUNNIK - Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht heeft maandagavond 17 december een radarsnelheidscontrole gehouden op de Schoudermantel. De toegestane snelheid is daar 50 km/uur.

Tussen 19.15 uur en 22.00 uur is van 962 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Er reden 134 bestuurders te snel. Die kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.

Jongeren vallen vrouw lastig ZEIST De politie heeft maandagavond 17 december bij winkelcentrum De Clompeen verdachte aangehouden. Hij maakte deel uit van een groep jongeren die omstreeks 19.30 uur bij het winkelcentrum beledigende opmerkingen maakte tegen een vrouw. De vrouw was daar niet van gediend.

Surveillerende agenten zagen het gebeuren en grepen direct in. Ze sloten de groep jongeren in en noteerden hun namen. Een van hen had een inbrekerswerktuig bij zich en werd daarom aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij ook nog twee gestolen paspoorten en 4 mobiele telefoons bij zich had. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Zeist. Hij is in verzekering gesteld.

De andere jongeren kregen voor het beledigen van de vrouw een reprimande.

Fietsendief aangehouden ZEIST- Op maandagochtend werd een fietsdendief aangehouden na een melding van een oplettende getuige. Omstreeks 11.00 uur zag een getuige een fietsendief aan de gang aan de 1e Hogeweg. De politie werd gewaarschuwd en de 55-jarige fietsendief werd aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.