Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 18-12-2007

Schoenendievegge aangehouden VEENENDAAL De politie heeft maandagmiddag 17 december bij een schoenenzaak aan de Hoofdstraat een 18-jarige Veenendaalse aangehouden.

De verdachte had rond 15.45 uur een paar schoenen gestolen voor haar vriendin, maar het personeel had dat in de gaten gekregen. De dievegge werd overgebracht naar het politiebureau en na verhoor zonder de schoenen, maar mét een proces-verbaal heengezonden.

Overval op woning VEENENDAAL - Twee mannen met bivakmutsen hebben in de nacht van zondag 16 op maandag 17 december een 35-jarige vrouw overvallen in haar woning aan het Rembrandtpark. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Die nacht omstreeks 03.45 uur slaagden de mannen er met een truc in de bewoonster open te laten doen en binnen te dringen. De overvallers hadden er kennelijk op gerekend dat de vrouw alleen thuis was. Toen ze merkten dat er meer mensen in huis waren, gingen ze er weer vandoor zonder iets mee te nemen.

De politie trof één van de verdachten in de omgeving aan. Het gaat om een 19-jarige jongeman uit Veenendaal. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie zet het onderzoek voort.