Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (18/12)

TILBURG, 18 december 2007

Verwarde vrouw mishandelt echtgenoot

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 23.55 uur in Tilburg West een 52-jarige vrouw aangehouden die haar 52-jarige echtgenoot mishandeld had. De vrouw werd aangehouden op grond van de politiewet vanwege haar verwarde toestand. Ze had behoorlijk wat alcohol gedronken en werd daardoor erg agressief. Ze sloeg haar man verschillende malen onder andere met een pan en gooide met spullen in de woonkamer. Ze was zelfs in de vijver gesprongen. Ze was nauwelijks aanspreekbaar en erg verward. Ze werd aan het bureau beoordeeld door een medewerker van de GGZ. De echtgenoot wil beslist geen aangifte doen, hij ziet veel meer in een hulpverleningstraject voor zijn verwarde vrouw. De vrouw is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt poging autodiefstal

TILBURG: Drie nog onbekende jongens hebben vannacht geprobeerd een auto te stelen in de omgeving van de Domein, Gracht en Oranjerie. Er werden vijf autos met verse schade aangetroffen. De knapen renden weg in de richting van de Rentmeesterlaan. De agenten hebben in de buurt een onderzoek ingesteld maar de knullen niet meer aangetroffen. De meeste autos hadden een verbogen slot van het bestuurdersportier of een ingeslagen ruit en een verbroken contactslot. De politie stelt een buurtonderzoek in en roept getuigen op zich te melden via het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844.

Winkeldieven krijgen forse boetes

TILBURG: Maandagmiddag is in een supermarkt op de Westermarkt een 58-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw rekende twee pakken kip en twee gedroogde vruchten ter waarde van 9 euro niet af bij de kassa. Ze had deze spullen in haar tas gestopt en niet bij de kassa ter betaling aangeboden. Zij kreeg een boete van 140 euro.

Een 55-jarige Tilburgse werd in een winkel op het Wagnerplein eveneens betrapt op diefstal. Ze had twee flessen wijn, een blikje groente en twee kleine blikjes vis in haar tas gedaan die in de rollator stond. Ze rekende de goederen niet af bij de kassa. Zij kreeg 130 euro boete.

Hangjongere in bezit van alarmpistool

TILBURG: Bij een controle van drie knapen die stonden te blowen voor een fitnesszaak in de Heuvelpoort is maandagavond een alarmpistool aangetroffen. De politie controleerde de jongens omdat ze softdrugs aan het gebruiken waren. Een van hen, een 17-jarige Tilburgse jongen stopte iets in zijn broekband wat leek op de kolf van een vuurwapen. Bij het onderzoeken van zijn kleding werd een zwartkleurig alarmpistool aangetroffen. Hierop is de verdachte op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden.

Man aangehouden na bedreiging agenten

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Koopvaardijstraat een 21-jarige Tilburger aangehouden ter zake het bedreigen van twee politiemensen. De verdachte werd door de politie gecontroleerd omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Tijdens de controle vond hij het nodig om wild met zijn armen te zwaaien en een dreigende agressieve houding aan te nemen. Hij bedreigde daar de agenten hen kapot te maken. Hij is ingesloten in het cellencomplex

Man aangehouden voor negeren verblijfsontzegging

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag op de Lochtstraat een 51-jarige Tilburger aangehouden die daar in strijd met een verblijfsontzegging verbleef. Hij werd aangehouden en verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

55 kilometer per uur op snorfiets

TILBURG: Een motoragent van de politie heeft maandagavond op de Piusstraat een 17-jarige Tilburger vier bekeuringen gegeven. De knaap reed op een snorfiets een snelheid van circa 55 kilometer per uur, terwijl slechts 25 km / uur is toegestaan. Verder kon de betrokkene zijn rijbewijs of bromfietscertificaat, kentekenbewijs en identiteitsbewijs niet tonen. Hij zal worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Dieven maken 400 GSM-telefoons buit

TILBURG: De eigenaar van een winkel aan de Schouwburgring schat dat inbrekers vannacht bij een inbraak circa 400 GSM telefoons hebben buit gemaakt. Vannacht ging omstreeks 04.00 uur het inbraakalarm af. De inbrekers hebben aan de voorzijde van het pand een ruit vernield. Het rolluik achter de ruit was verbogen. De vitrines aan de voorzijde waar de GSM-toestellen in lagen zijn eveneens vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak in woning

OISTERWIJK: Vannacht werd omstreeks 02.30 uur ontdekt dat in een woning aan de Prinses Marijkestraat was ingebroken. De inbrekers hebben aan de achterzijde van de woning een raam geforceerd. De woonkamer werd overhoop gehaald en geheel doorzocht. Er is onder meer een laptop en een geldbedrag gestolen. De daders zijn mogelijk gezien, het zou kunnen gaan om twee getinte personen van circa 20 jaar oud, waarvan er één te voet zou zijn geweest en één zich op een fiets verplaatste. De politie heeft een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk