Koninklijke Nederlandse Schaakbond

KNSB-erespeld voor Wim van Vuuren

Omdat hij is 65 jaar lid van de KNSB is, werd op 17 december de KNSB-erespeld uitgereikt aan Wim van Vuuren uit Waddinxveen. Het initiatief voor deze huldiging was genomen door schaakvereniging De IJssel in Moordrecht; voorzitter Gerard van der Wouden reikte de speld uit.

Op veertienjarige leeftijd, in 1939, werd Wim van Vuuren lid van de Waddinxveense Schaakvereniging. Bij die vereniging behaalde hij negentien maal het kampioenschap en vervulde hij meerdere bestuurstaken. Hij wisselde het lidmaatschap van WSV af met lidmaatschappen bij de Goudse schaakvereniging Messemaker 1847, schaakvereniging Krimpen aan de IJssel en schaakvereniging De IJssel uit Moordrecht. Ook bij zijn huidige vereniging De IJssel werd hij éénmaal clubkampioen. Zijn lidmaatschap werd sinds 1939 slechts onderbroken door drie jaar militaire dienst in het vroegere Nederlands Indië.

Voorzitter Gerard van der Wouden trok tijdens de uitreiking het boetekleed aan. Vijftien jaar geleden, toen Wim van Vuuren eveneens lid was van De IJssel, kwam hij al in aanmerking voor de erespeld. Het verzuim van toen kon nu alsnog worden goedgemaakt.
---