Partij voor de Vrijheid (PVV)


dinsdag 18 december 2007

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan staatssecretaris Van Bijsterveldt van OCW over het bericht (*) Leerlingen boos over schooldag op offerfeest.

1.)
Bent u bekend met het bericht (*) Leerlingen boos over schooldag op offerfeest?

2.)
Deelt u de mening dat als een school geen toestemming geeft voor een vrije dag, de leerlingen verplicht zijn naar school te gaan? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u de mening dat druk van leerlingen en ouders op de schoolleiding geen reden mag zijn om alsnog toestemming te geven voor een vrije dag? Zo ja, wat vindt u van het feit dat de schoolleiding van het Rotterdamse Libanon Lyceum eerst geen toestemming gaf voor een vrije dag en uiteindelijk onder druk van leerlingen en ouders wel overgaat tot het geven van een vrije dag voor het offerfeest?
4.)
Deelt u de mening dat het onaanvaardbaar is dat de afdeling Leerplicht van de gemeente Rotterdam heeft aangekondigd niet actief te controleren of leerlingen echt ziek zijn als ze zich op het offerfeest ziek melden en dat dit een vrijbrief is om ongeoorloofd thuis te blijven? Zo neen, waarom niet?

5.)
Bent u bereid om vanaf heden geen vrije dagen meer te verlenen voor niet-Nederlandse feesten, om zo een daad te stellen dat allochtonen die hier komen wonen zich aan de Nederlandse waarden en normen moeten aanpassen en niet andersom? Zo neen, waarom niet?

(*) AD, Leerlingen boos over schooldag op offerfeest, 18 december 2007


____________________