Persbericht

Cognos werkt samen met Nokia om klanten wereldwijd mobiele Business Intelligence te bieden

Cognos 8 Go! Mobile biedt Business Intelligence aan mobiele medewerkers met op S60-gebaseerde Nokia Eseries- en Nseries-toestellen voor tijdige, gepersonaliseerde en veilige toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie uit de hele organisatie

Nieuwegein, 18 december 2007 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, maakt vandaag bekend dat zijn mobiele Business Intelligence-oplossing, Cognos 8 Go! Mobile, nu ook ondersteuning biedt aan de Nokia Eseries-toestellen en Nseries-multimediacomputers gebaseerd op S60 3rd Edition voor Symbian OS. Cognos zal met Nokia samenwerken om de oplossing aan klanten over de hele wereld te bieden.

Cognos 8 Go! Mobile is de eerste Business Intelligence-oplossing speciaal ontwikkeld voor de weergave en het gebruik van, en de interactie met relevante prestatie-informatie op mobiele apparatuur. Cognos 8 Go! Mobile levert veilig bedrijfsinformatie via een intuïtieve interface, die geoptimaliseerd is voor ieder type mobiel platform. De oplossing biedt nu ook direct actuele beslissingsinformatie via Nokia Eseries-toestellen en Nseries-multimediacomputers. Daarmee kunnen beslissers die behoefte hebben aan toegang tot BI-informatie uit de hele organisatie, of dat nu via hun mobiele toestel of het web is, operationele informatie uit dezelfde consistente en betrouwbare bron putten.

Volgens Gartner bedragen de wereldwijde leveringen van pda's en smartphones in de eerste helft van 2007 in totaal 57,4 miljoen eenheden, een toename van 36 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Ze voorspellen dat leveringen van pda's en smartphones samen voor heel 2007 ongeveer 129 miljoen eenheden zullen bedragen, een stijging van 42% vergeleken met 2006.'*

Binnen deze groeimarkt zullen bestaande Cognos 8 BI-klanten zoals Stockmann, een toonaangevend(e) warenhuis en modewinkel, in staat zijn om met hun Nokia-toestellen gebaseerd op S60 3rd Edition, nog meer voordeel te halen uit hun BI-investeringen. Ze kunnen op iedere locatie en op ieder moment informatie en inzichten ontvangen ter ondersteuning van de besluitvorming, met weinig extra investeringen. Bedrijven die al gebruikmaken van op S60 gebaseerde handsets van Nokia voor hun mobiele gebruikers, zullen deze medewerkers meer waarde kunnen bieden doordat directe interactie met belangrijke bedrijfsinformatie in BI-rapporten mogelijk is.

"De bètatesten van Cognos 8 Go! Mobile met de Nokia Eseries-toestellen hebben ons de kracht van de 'rich client' van de mobiele omgeving laten zien. We konden eenvoudig de achterliggende data van rapporten doorzoeken en live data opvragen en daarmee offline werken. Dit allemaal met het voordeel van bestaande parameters voor toegangscontrole, die in de Cognos-omgeving bewaard worden", zegt Ilkka Pirttimaa, Leading IT architect bij Stockmann. "Het is een groot voordeel dat de IT-afdeling één rapport kan schrijven en dit voor gebruik en interactie aan eindgebruikers kan leveren via desktops, het web of mobiele toestellen. Dit verhoogt de bedrijfsefficiëntie, doordat het bijdraagt aan een consistente weergave van bedrijfsinformatie als basis voor een beter geïnformeerde besluitvorming."

Deze versie van Cognos 8 Go! Mobile is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van Nokia-toestellen gebaseerd op S60 3rd Edition voor Symbian OS. De software biedt managers en mobiele werkers in de frontlinie van het bedrijf, automatisch via de ether, veilige toegang tot en interactie met actuele en gepersonaliseerde operationele en strategische prestatie-informatie. Zelfs als gebruikers offline zijn, beschikken ze over de rich mobile client van het product. De client maakt volledig gebruik van de bewezen functionaliteit van de S60-toestellen en van het Cognos 8-platform, voor besluitvorming op elke plaats en elk tijdstip. Deze functionaliteit omvat algemene beveiliging van en toegang tot alle BI-rapporten, -grafieken en -analyses, binnen één omgeving voor de ontwikkeling van rapporten en zonder dat het nodig is om rapporten aan te passen of te kopiëren. Voor meer informatie over Cognos 8 Go! Mobile: http://www.cognos.com/products/cognos8businessintelligence/go-mobile.html.

"Met de introductie van de Cognos 8 Go!-applicatie breiden Cognos en Nokia de mobiliteit van de bedrijfsactiviteiten verder uit van e-mail naar weer een nieuw gebied, Business Intelligence", zegt Mika Laitinen, Director, Partner Programs, Enterprise Solutions van Nokia. "Klanten hebben eenvoudig toegang tot relevante Business Intelligence-data, terwijl ze aan het werk zijn op hun Nokia Eseries-toestellen en Nokia Nseries-multimediacomputers. Het altijd en overal kunnen samenwerken en communiceren zal hen helpen om de productiviteit te verhogen en concurrentievoordeel te behalen."

"Klanten van Cognos die Nokia-toestellen gebaseerd op S60 gebruiken, hebben nu toegang tot cruciale bedrijfsinformatie waar en wanneer ze die nodig hebben", zegt Leah MacMillan, Vice-president of Product Marketing, Cognos. "Samen met Nokia stellen we medewerkers in staat om de pols van de onderneming op afstand te controleren en tijdig te reageren op belangrijke bedrijfsinformatie. Met als nettoresultaat verbeterde prestaties voor fors concurrentievoordeel."


*Gartner, 'Dataquest Insight: Worldwide PDA and SmartPhone Shipments Soar 45.7% in 2Q07' door Robert Cozza, 2 oktober 2007.

Prijs en beschikbaarheid
De oplossing is direct beschikbaar via Cognos of zijn wereldwijde netwerk van wederverkopers als rolgebaseerde, apart geprijsde optie voor Cognos 8 BI-klanten.

Voor meer informatie over Cognos 8 Go! Mobile: http://www.cognos.com/products/cognos8businessintelligence/go-mobile.html