Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kunstgrasveld aan de Huismanstraat

Kinderen en jongeren uit Oud-Charlois kunnen sinds 12 december lekker voetballen op een heus kunstgrasveld, dat is aangelegd bij de Huismanstraat.

Kinderen uit de wijk namen op 12 december meteen het nieuwe kunstgrasveldje aan de Huismanstraat in gebruik om lekker te voetballen (foto: fotopersbureau Cor Vos). Het is op woensdagmiddag 12 december geopend door Ursul Schaap, deelraadlid van de deelgemeente Charlois. De deelgemeente verwacht de komende jaren minimaal één kunstgrasveld per jaar te openen in Charlois.

Sinds het Sportjaar 2005 wil de gemeente Rotterdam kunstgrasveldjes in de wijken aanleggen. Kunstgrasveldjes worden namelijk zeer goed gebruikt en worden gewaardeerd door de jeugd. Een kunstgrasveldje zorgt ervoor dat kinderen en jongeren meer bewegen en elkaar ontmoeten. Ook draagt sporten in de wijk bij aan meer veiligheid in de buurt.

Meer bewegen

De jeugd moet meer gaan bewegen. Daarom wil de deelgemeente samen met de gemeente in 2008 meer sport- en spelactiviteiten organiseren. Binnen het Pact op Zuid worden de komende vier jaar twintig kunstgrasveldjes aangelegd waarvan minimaal één in Charlois. Daarbij worden bij voorkeur organisaties als Krajicekfoundation- of de Cruijffoundation betrokken.
Het kunstgrasveldje aan de Huismanstraat, bij Duimdrop, is het tweede veldje dat met steun van Pact op Zuid is aangelegd. In het Sportjaar 2005 zijn ook op Heijplaat en in Oud-Charlois kunstgrasvelden aangelegd. [s?deelgemeenten
.Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Kunstgrasveld aan de_2179403]
---

Deelgemeente Charlois, 18-12-2007