Deelgemeente Charlois Rotterdam

Duurzame kerstbomen op Charloisse Hoofd

Met de introductie van duurzame LED-buitenverlichting bij diverse activiteiten van het winterevenement Winter in Rotterdam, neemt Rotterdam de eerste stap op weg naar de ontwikkeling van duurzame evenementen in de stad.

T Een van de kerstbomen met duurzame LED-verlichting die het Charloisse Hoofd sieren (foto: deelgemeente Charlois). ijdens Winter in Rotterdam worden onder meer de Noorse kerstboom voor het Stadhuis, de ijsbaan op het Stadhuisplein en het winkelgebied in het centrum verlicht met LED-kerstsfeerverlichting. Ook wordt de binnenstad aangekleed met 200 duurzame kerstbomen die verlicht worden met LED-verlichting. Deze vorm van verlichting gaat zes keer langer mee, wat leidt tot een besparing op onderhoudskosten en CO2-reductie.

De constructie van de bestaande geraniumbakken die van mei tot oktober de invalswegen van Rotterdam opfleuren, is daartoe omgebouwd tot kerstboom. De kerstbomen zijn aan de buitenkant met graffiti versierd door leerlingen van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Ze staan onder meer bij het Charloisse Hoofd in Charlois.

Het project is een samenwerkingsverband tussen de Roteb, Gemeentewerken, LEDNED, dS+V, Rotterdam Climate Initiative en Chief Marketing Office Rotterdam.