Ingezonden persbericht


"Meer bezinning ChristenUnie nodig"

"Er is blijvende bezinning nodig op de relatie tussen Bijbel en politiek. Zo kan de ChristenUnie een partij blijven die met de Bijbel open politiek bedrijft. Er zijn nieuwe inspirerende begrippen nodig om het oude verhaal te vertellen." Dat stelt Geert Jan Spijker naar aanleiding van de nieuwste publicatie van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie Macht en overtuiging.

"De ChristenUnie moet de verschillende (vaak neocalvinistische) filosofische concepten opnieuw doordenken en invulling geven. Daarbij moet de theologische basis van de partij voortdurend tegen het licht worden gehouden. Meer onderzoek naar wat de Bijbelse boodschap betekent voor de huidige politieke realiteit is daarom wenselijk, nu en in de toekomst." Aldus Spijker. Het boek is verschenen naar aanleiding van het spraakmakende voorjaarscongres van 2007 over Macht en overtuiging: hoe verhouden politieke macht en een christelijke overtuiging zich tot elkaar? In de publicatie zijn onder meer de bijdragen van de verschillende sprekers opgenomen, te weten Stefan Paas, Paul Kalma, Govert Buijs en Ad de Bruijne. Daarnaast is opiniemaker Afshin Ellian geïnterviewd.

Om het boek aan te vragen, kunt u contact opnemen met het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie: wi@christenunie.nl

Met vriendelijke groet,

Geert Jan Spijker

Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie

( 033 422 69 63

* geertjanspijker@christenunie.nl
8 www.wi.christenunie.nl
postbus 439 | 3800 AK | Amersfoort