Senternovem


18-12-2007 | Kosten registratie door lidstaten vastgesteld

De bedragen zijn vastgesteld die chemische bedrijven aan het Europees Chemicaliën Agentschap moeten betalen om stoffen te (pre)registreren en autoriseren. Zie ook FAQ's bij Registratie.

Voor elke registratie (inclusief de registratie van geïsoleerde tussenproducten) moet een vergoeding aan het Agentschap worden betaald. De hoogte van deze vergoeding is inmiddels door de lidstaten vastgesteld maar moet nog door het Europees Parlement worden aangenomen. De kosten voor registratie variëren van EUR 1.600 voor stoffen die in hoeveelheden tussen 1 en 10 ton
geproduceerd/geïmporteerd worden, tot EUR 31.000 voor stoffen die in hoeveelheden van meer dan 1000 ton geproduceerd/geïmporteerd worden.

De definitieve vaststelling van de vergoedingen vindt plaats in een aparte verordening van de Commissie die uiterlijk op 1 juni 2008 wordt aangenomen (artikel 74). Voor de registratie van een stof in hoeveelheden tussen 1 en 10 ton hoeft geen vergoeding te worden betaald als het registratiedossier de volledige informatie uit bijlage VII van REACH bevat.

Daarnaast moet voor de volgende onderwerpen een vergoeding worden betaald:


* Bij elke wijziging in de registratie

* Bij het aanvragen van de vrijstelling van de algemene registratieplicht voor onderzoek en ontwikkeling gericht op producten en procédés;

* Bij elke aanvraag voor een autorisatie;
* Bij eventueel andere diensten die het Agentschap levert.