Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district bergen op Zoom 18-12

BERGEN OP ZOOM, 18 december 2007

Politie onderzoekt overval op woning

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een aangifte opgenomen van de overval die gisterenavond plaatsvond aan de Rijsselbergen. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een overval. Bij aankomst bleken er op het moment van de overval vier personen in de woonwagen aanwezig te zijn. Twee vrouwen van 36 en 64 jaar, een man van 65 jaar en een meisje van 15 jaar.
Drie gemaskerde mannen waren de woning binnen gedrongen en bedreigden de aanwezigen. Ze werden in een vertrek gedwongen. Vervolgens doorzochten de daders de woning en namen sierraden en geld mee.

De politie startte direct een sporen- en een buurtonderzoek. Vandaag is aangifte opgenomen van de bewoonster van het pand. De politie zal nog verschillende verklaringen opnemen van betrokkenen. De politie verzoekt eventuele getuigen die deze avond iets verdachts hebben gezien in de omgeving zich te melden via 0900-8844.

Politie vindt pillen na geluidsoverlast

ROOSENDAAL: De politie heeft een 19-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden na aantreffen van een tiental XTC-pillen.
De verdachte veroorzaakte in de wijk Borchwerf-Zuid al enige tijd geluidsoverlast. De politie kreeg klachten uit de buurt en maakte een afspraak met de verdachte dat de volgende keer de apparatuur in beslag zou worden genomen. Nadat maandag wederom meldingen binnenkwamen werd de apparatuur in beslag genomen. In de geluidsinstallatie werden de pillen gevonden. Deze zijn in beslag genomen.
Hierop is de man aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden met 66 gram hennep

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie hield op maandagmiddag een 32-jarige man uit Mechelen bij zijn auto aan. Dit gebeurde in de Burgemeester Mathonstraat. De politie vermoedde dat hij in bezit was van softdrugs. De man bleek 66 gram hennep bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en de man is verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man beroofd van portemonnee

BERGEN OP ZOOM: Een 36-jarige man uit Bergen op Zoom liep dinsdag tegen 01.00 uur over de Lange Parkstraat richting de Bredasestraat. Hij passeerde een geparkeerde personenauto. Hier kwam hij ten val, vermoedelijk door een duw. Twee onbekenden eisten geld en zijn er vandoor gegaan met een portemonnee met een klein geldbedrag. De twee stapten vervolgens in de geparkeerde auto en reden tegen de richting in over de Lange Parkstraat en sloegen rechtsaf richting de Zoom.

Na de melding van het slachtoffer was de politie in een minuut ter plaatse en heeft de omgeving afgezocht n.a.v. het signalement. Dit was echter tevergeefs.

Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Fietser aangehouden voor heling

ROOSENDAAL: De politie zag dinsdag tegen 03.00 uur een man fietsen over de Boulevard. Hij probeerde ogenschijnlijk de surveillerende politiemensen te ontwijken. Omdat het licht van zijn fiets niet brandde werd hij staande gehouden. De 43-jarige Roosendaler bleek in bezit van een losse autoradio. Ook bleek hij onderdelen van een fiets bij zich te dragen. Omdat de man geen goede verklaring had voor de goederen die hij in zijn bezit had, werd hij aangehouden voor heling. Hij is verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw gewond na beknelling

LANGEWEG: De gemeenschappelijke meldkamer kreeg dinsdag om 07.30 uur melding dat er een auto in de sloot lag aan de Pootweg. De 62-jarige bestuurster uit Langeweg was door onbekende oorzaak met haar auto ondersteboven in de sloot geraakt. Ze kwam bekneld te zitten en is door de brandweer uit het voertuig gered. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht in Breda gebracht.

Auteur: Inge Rijgersberg