Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 18-12

BREDA, 18 december 2007

Auto weggenomen bij woninginbraak

BREDA: Op maandag 17 december is er ingebroken in een woning aan de Moermondstraat. De daders braken een deur open en richtten binnen vernielingen aan. Binnen zijn verschillende goederen weggenomen waaronder elektronisch apparatuur. Ook namen ze de sleutels van een auto weg en hiermee de auto, die in de aangrenzende garage stond. Het gaat om een zwarte BMW met kenteken 69-HG-PX. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in. De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Agressieve man aangehouden

BREDA: Op maandagavond 23.30 uur werd een 31-jarige Hagenees uit de trein gezet bij station Breda, omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. De man was erg agressief en de politie werd gealarmeerd. Toen hij na meerdere vorderingen het station niet wilde verlaten, is hij aangehouden. Hierbij werden twee verpakkingen harddrugs in zijn kleding gevonden. Deze zijn in beslag genomen.
De man is verhoord en ingesloten.

Man gewond door ongeval op bouwplaats

BREDA: Op maandagochtend gebeurde er een ongeval op de Markendaalseweg. Een 30-jarige man uit Holten was aan het werk op een bouwplaats aan de Markendaalseweg. Op de bouwplaats was men bezig met de bouw van muren, toen één van de stellingen omviel en op de rug van de 30-jarige man terecht kwam. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, waar een gekneusde rug werd geconstateerd. De man mocht na controle direct naar huis. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een beveiliger van een warenhuis aan de Karrestraat hield op maandagmiddag een 47-jarige Bredanaar aan voor winkeldiefstal. De man nam kleding met een waarde van bijna 190,- euro uit de rekken en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. De beveiliger zag dat de man de kleding in zijn tas en onder zijn eigen kleding verstopte en hield hem aan. De politie nam de man mee naar het bureau. Hij bleek te vallen onder de categorie veelplegers en is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en de kleding is geretourneerd.

Tweetal aangehouden na meerdere winkeldiefstallen

BREDA: Personeel van een winkel in de Barones hield op maandag tegen 18.00 uur twee vrouwen aan voor winkeldiefstal. De 18-jarige vrouw uit Dinteloord en de 18-jarige vrouw uit Oudenbosch waren betrapt op het stelen van kleding. In hun tassen werden ook goederen van drie andere winkels gevonden. De gedupeerden zullen aangifte doen bij de politie. De vrouwen gaven toe meerdere diefstallen te hebben gepleegd. Ze kregen na verhoor een schikkingsvoorstel van 330,- per persoon.

Auteur: Inge Rijgersberg