Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 408
Datum: 18 december 2007

Feestdagen? BOB vragen!

Met de slogan "Feestdagen? BOB vragen!" vraagt het Regionaal Orgaan verkeers-veiligheid Fryslân ( ROF) automobilisten om ook tijdens de feestdagen BOB te laten rijden. Vanaf maandag 17 december staan de borden met de slogan langs de provinciale wegen.

Het ROF houdt deze actie in het kader van de WinterBOB. De slogan is het resultaat van de BOB-actie die de afgelopen zomer is georganiseerd. De mottoborden langs de provinciale wegen wijken met deze slogan af van de borden langs de rijks(snel)wegen. De boodschap is in beide gevallen echter gelijk, namelijk: zorg ook tijdens de feestdagen voor een BOB!

Naast deze oproep om zèlf verantwoordelijkheid te nemen als verkeersdeelnemer en te zorgen voor een "onbeschonken bestuurder", wordt er ook gehandhaafd door de politie. Gedurende de decembermaand zal het verkeershandhavingsteam nòg intensiever controleren op alcoholgebruik in het verkeer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de "alcoholbus". Dit nieuwe hulpmiddel in de strijd tegen alcoholmisbruik door automobilisten wordt sinds medio december ingezet en beschikt over eigen ademanalyseapparatuur. Verdachten die boven de wettelijke limiet blazen, hoeven dus niet meer onder begeleiding van agenten naar het politiebureau te worden gebracht waar normaliter de ademanalyse-apparatuur staat. Dat bespaart tijd, zodat meer capaciteit overblijft voor de daadwerkelijke alcoholcontroles. Daarnaast kan er gemakkelijk van controlelokatie worden gewisseld.



Provincie Friesland