Gemeente Roermond

Roermond waardeert campagne 'Niets erin. Niets eruit' !

Gele hanger Ondervraagde automobilisten die hun auto parkeerden in de binnenstad waarderen de campagne 'Niets erin. Niets eruit'. 96% Van de ondervraagden in de afsluitende enquête beoordeelt dit initiatief van de gemeente Roermond positief!

Campagne

In september jongsleden startte de campagne 'Niets erin. Niets eruit' ter preventie van auto-inbraken in Roermond. Divers acties zijn opgezet om automobilisten ervan bewust te maken dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan het verkleinen van de kans op auto-inbraak. Kent u de gele veiligheidshangers met de tekst Let op, in deze auto liggen géén waardevolle spullen? Of de spandoeken en borden die u op hetzelfde wijzen? Deze boodschap werd nog eens onderstreept door berichten en advertenties in verschillende media.

Enquête

Om na te gaan of de campagne ook zijn vruchten heeft afgeleverd zijn 100 bezoekers aan Roermond op benaderd. 65 Bezoekers waren bekend met de campagne 'Niets erin. Niets eruit' en zelfs 78 % nam preventieve maatregelen bij het achterlaten van de auto! Slechts eenderde kon bevestigend antwoorden op de vraag Weet u hoe snel een inbreker er met de buit vandoor is?. Dat een inbreker daar slechts 10 tot 30 seconden voor nodig heeft was voor velen een verrassing. Evenals het feit dat de auto opengebroken kan worden voor plastic tasjes zónder waardevolle inhoud. Een inbreker ziet immers niet aan de buitenkant wat de inhoud is van een tas.

Laat bij het achterlaten van uw auto op parkeerplaatsen en in de woonwijken dus duidelijk zien dat er geen waardevolle spullen in uw auto liggen. Door alert te blijven werkt u mee aan een veilig Roermond!

Publicatiedatum: 18-12-2007 Bijgewerkt: 18-12-2007