Gemeente Enschede

Gezocht: horeca-ondernemers voor toprestaurant

Tenderprocedure exploitatie Villa van Heek als eersteklas horeca

De gemeente Enschede zoekt innovatieve en creatieve horecaondernemers voor de exploitatie van Villa van Heek als eersteklas horecagelegenheid. In januari 2008 start de tenderprocedure hiervoor. Het beoogde horecaconcept betekent een kwalitatieve toevoeging op het bestaande aanbod op de Oude Markt, dat meer gericht is op jeugdiger uitgaanspubliek.

De beoogde exploitatie van Villa van Heek richt zich op een publiek met oog en gevoel voor kwaliteit. Door de invulling met hoogwaardige horeca ontstaat er een meer natuurlijke verbinding met de achterliggende Klokkenplas. De openbare ruimte van de Klokkenplas wordt, naar verwachting eveneens in 2008, heringericht tot een rustiek en economisch vitaal plein.

In december 2006 stemde de Raad in met het opstarten van de tenderprocedure voor de exploitatie. Villa van Heek is samen met de Klokkenplas en de zuidzijde van de Oude Markt in het `Ontwikkelingskader Horeca 2005-2015' aangewezen als horecaontwikkelingsgebied. De ruimte voor een uitbreiding cq. versterking van de Enschedese horeca splitst zich in eerste instantie dan ook toe op de restaurantsector.
De gemeente Enschede levert de Villa van Heek voor horeca cascoklaar op. Met name de buitenkant van het gebouw wordt gerenoveerd.

18 december 2007