Politie Flevoland

Verdacht pakketje in woning Almere Buiten

Bewoner belt direct 112

Almere, 18-12-2007 o Dankzij het direct bellen met 112 door een bewoner aan de Pigmenthof in Almere Buiten, hebben hulpverleningsdiensten dinsdagochtend snel kunnen ingrijpen na de vondst van een verdacht pakketje. De man ontving rond half tien thuis een voor hem niet bekend poststuk. Na het openen ervan werd hij geconfronteerd met een onbekend poeder.

De Almeerder belde meteen 112, waarna de hulpverleningsdiensten snel ter plaatse waren. De politie zorgde voor de veiligheid in de omgeving door het gebied af te zetten, de brandweer heeft de woning doorlopen en daarbij mogelijke besmette plaatsen in de woning ontsmet en de GGD heeft zich ontfermd over de man en hem ter plaatse onderzocht en behandeld.

Het pakketje is voor verder onderzoek overgebracht naar een laboratorium in het land. Over de samenstelling ervan is op dit moment nog niets te melden. Wel dat door het snelle handelen van de bewoner, die 112 belde en de goede samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten, er geen gevaar is geweest voor de omgeving. Inmiddels is er door de politie een rechercheteam opgestart, dat onderzoek doet naar deze serieuze zaak.