Politie Limburg-Noord

Politie en Gemeente controleren op hennep


Datum: 18-12-2007
Tijd bericht: 15:50
Plaats: Gemeente Nederweert

De politie heeft samen met de Gemeente Nederweert een hennepactie voorbereid die vandaag plaatsvond.

Op drie woonwagenlocaties in de gemeente Nederweert werd gedurende de ochtend en middag gelijktijdig een hennepcontrole door tientallen politiemedewerkers en drie surveillancehonden uitgevoerd.

Er was aanvankelijk een actie op één locatie gepland. Na overleg tussen burgemeester, Openbaar Ministerie en politie werd gezamenlijk besloten om de actie op alle drie de locaties in de gemeente Nederweert gelijktijdig uit te voeren.

Op de locatie aan Rosvelterzijweg werden in totaal op vier standplaatsen hennepkwekerijen aangetroffen. Drie hennepkwekerijen bevatten geen planten meer maar er was wel te zien dat er gekweekt was. De andere kwekerij was wel in gebruik, hier werden 290 planten aangetroffen. Ook werd hier een zak met bijna 2 kilogram henneptoppen aangetroffen. Op alle locaties was sprake van diefstal van stroom. De eigenaren kregen van Essent een boete opgelegd.

Op de locatie aan de Houwakker te Ospel werd op twee standplaatsen hennep aangetroffen. In totaal gaat het hier om 360 hennepplanten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom en werd een boete opgelegd aan beide eigenaren.

Ook vond er gelijktijdig een controle plaats op de Gutjeszijweg te Budschop-Nederweert. Hier werd op vier standplaatsen hennep aangetroffen. In totaal gaat het om 506 hennepplanten. Bij drie van de vier standplaatsen was sprake van diefstal van stroom, ook deze eigenaren kregen een boete.

Alle locaties bij elkaar opgeteld gaat het om een totale vangst van 1156 hennepplanten en een zak henneptoppen van bijna 2 kilogram. Uiteraard is op elke locatie het materiaal en de hennep in beslag genomen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Alle partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking tussen de Gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie Limburg-Noord.