Gemeente Heemskerk


dinsdag, 18 december 2007

Nieuwe inspraakprocedure locaties feesttenten centrum Heemskerk

Het college heeft besloten tot een nieuwe inspraakprocedure voor de twee locaties voor de feesttenten tijdens de kermisdagen. De locaties zijn het burgemeester Nielenplein en het Kerkplein. Een eerder geplande inspraakprocedure werd beëindigd.

Inmiddels heeft het college een nieuw besluit genomen, waarbij de feesttenten iets anders gepositioneerd zijn. Daarnaast zijn de afmetingen ook aangepast. De feesttent op het Kerkplein wordt 14 bij 27 meter, dit was 30 bij 15 meter. Omwille van de verkeersdoorstroming (hulpverleningsvoertuigen, maar ook het bewoners- bezoekers- en het bevoorradingsverkeer), kan er uitsluitend een kleinere feesttent worden geplaatst. De feesttent op het Nielenplein vergroot is tot 25 bij 25 meter, totaal 625 m2 (was 560 m2). Door de herontwikkeling van de Kerkweg en omgeving is het vanaf 2008 niet meer mogelijk om de twee feesttenten (de Nijmantent en de Amazontent) te plaatsen op het parkeerterrein binnen de driehoek Kerkweg, Jan van Scorelstraat en Ruysdaelstraat / Carel van Manderstraat.

Inspraakprocedure
Voor deze nieuwe locaties is een vrijstelling van het bestemmingsplan noodzakelijk. Deze procedure omvat de mogelijkheid tot inspraak door belanghebbenden. Na deze inspraakprocedure neemt het college een definitief besluit over de nieuwe locaties van de feesttenten. Hierbij worden de inspraakreacties betrokken. Vanzelfsprekend worden ook de reacties die al zijn ingediend bij deze afweging meegenomen. Het besluit van het college ligt van 28 december 2007 tot en met 8 februari 2008 ter inzage in het gemeentehuis en is in te raadplegen via www.heemskerk.nl. Daarnaast wordt er een inspraakbijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 21 januari 2008 aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van de gemeente Heemskerk. In verband met de organisatie wordt belangstellenden verzocht zich aan te melden, telefonisch: 0251-256777 of per email: elsponcin@remove-this.heemskerk.nl.
---