Ingezonden persbericht


Persbericht Gemeente Doesburg

Datum: 18 december 2007

PROVINCIE POSITIEF OVER BEGROTING DOESBURG

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben het gemeentebestuur van Doesburg laten weten, dat zij de programmabegroting 2008 voor kennisgeving hebben aangenomen. Vooral in het licht van voorgaande jaren en tegen de achtergrond van de nadelige invloed van rijksmaatregelen op de financiele mogelijkheden van de gemeente Doesburg mag dit zonder meer in zeer positieve zin worden opgevat. Doesburg komt daarmee in aanmerking voor zogenaamd repressief toezicht (d.w.z.: toezicht achteraf).

GS stellen vast, dat de begroting 2008 in meerjarenperspectief structureel sluitend is. Bij hun beoordeling van de financiele positie van de gemeente Doesburg leggen GS een belangrijk accent op de structurele elementen in zowel de begroting 2008 als in de meerjarenramingen. Deze beoordeling valt voor Doesburg dus gunstig uit.

Het beleidsuitgangspunt van het college van burgemeester en wethouders om structurele lasten te dekken door structurele baten wordt daarmee door GS onderkend en nogmaals onderstreept.

Wel plaatsen GS ten aanzien van de genomen bezuinigings- en inkomstenverhogende maatregelen de opmerking, dat niet mag worden uitgesloten dat zich financiele tegenvallers. GS gaan er in dat geval vanuit, dat het gemeentebestuur dan alternatieve structurele dekkingsmiddelen zal aanwijzen. Het college van Doesburg is zich daarvan volledig bewust en zal daarnaar zo nodig handelen.

Tot slot constateren GS, dat eerdere opmerkingen van hun kant over het weerstandsvermogen, m.n. het kwantificeren van risico's, van de gemeente Doesburg door het gemeentebestuur ter harte zijn genomen. In dat verband wordt als positieve ontwikkeling gesignaleerd, dat het weerstandsvermogen voldoende omvang heeft.

Het gemeentebestuur van Doesburg constateert met genoegen, dat GS van Gelderland vertrouwen richting Doesburg uitspreken in hun beoordeling van de gemeentebegroting.

Einde persbericht