Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Ondersteuning bij productieopgave: gebruik van het zzp-registratieprogramma

Ondersteuning bij productieopgave: gebruik van het zzp-registratieprogramma

Nieuwsbericht, 18 december 2007

Bij het opstellen van de productieafspraken in ZZP's is ondersteuning beschikbaar. Door bureau HHM is - in opdracht van VWS - vanaf 1 november 2007 het ZZP-registratieprogramma beschikbaar gesteld met de nieuwe set ZZP's (versie 2008).

Op dat moment is ruim 70 procent van de zorginstellingen actief aan de slag met dit programma. Zorginstellingen die gebruik maken van deze voorziening kunnen u daarmee cliënten verbinden aan de set 'ZZP's zoals deze in 2008 worden gebruikt.

Het ZZP-registratiesysteem is op instellingsniveau toegankelijk. Hier kan de zorginstelling inloggen met de inloggegevens van het oorspronkelijke zzp-scoreprogramma. De handleiding en andere relevante informatie over het zzp-registratiesysteem zijn te vinden onder overige documenten. Voor vragen over het registratieprogramma is de Helpdesk Zorgzwaartebekostiging beschikbaar (053) 436 32 67 of de vraag per e-mail zenden naar helpdesk@zorgzwaartebekostiging.nl.

Alle cliënten die al ingevoerd zijn bij de zorgzwaartescore van november 2006 tot januari 2007 of in de periode daarna kunnen hiermee eenvoudig worden omgezet. Het CIZ start op 14 januari 2008 met de indicatiestelling op basis van de ZZP's voor het jaar 2008 en maakt dan van dezelfde algoritmen gebruik als nu in het ZZP-registratieprogramma zijn verwerkt.

Het is voor de productieopgave niet noodzakelijk dat zorginstellingen alle cliënten opnieuw afzonderlijk scoren. Zorgkantoren toetsen of de instellingen serieus rekening hebben gehouden met de aanpassingen in de ZZP's. de bevindingen van het CIZ tijdens de controle en met de nieuwe algoritmen zoals bij de indicatiestelling en ook in het aangepaste zzp-registratieprogramma zijn opgenomen. Het zorgkantoor beschikt daarvoor over aangepaste referentiecijfers en (indien van toepassing) over het individuele controlerapport per instelling.