Persbericht 18/12 middag

Regio, 18-12-2007

Voorhout Aanhouding in onderoek naar vuurwerkknal De politie heeft dinsdagmorgen 18 december een 25 jarige Voorhouter aangehouden in het onderzoek naar de oorzaak naar een vuuwerkknal. Woensdagavond 12 december was de knal te horen in de omgeving van het Oosthoutpark. In het Oosthoutpark heeft de klap een picknicktafel en bijbehorende bank vernield. Er is een diepe krater achtergelaten in het gazon. De gemeente heeft aangifte gedaan. De politie kwam de verdachte op het spoor door getuigenverklaringen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek duurt nog voort.

Gouda Politie zoekt gedupeerde tasjesroof De politie is op zoek naar een vrouw waarvan zaterdag 15 december rond 14.15 uur op het fietspad aan de Provincialeweg West door twee jongens haar tas werd gestolen. Omdat een getuige ingreep en één van de jongens wist te stoppen, kreeg de vrouw haar tas weer snel terug. De getuige die even geen mobiele telefoon bij de hand had om de politie te bellen besloot toen maar de fiets waarop de jongens reden naar het politiebureau te brengen. De fiets is daar door de jongens nog niet opgehaald. De politie weet wie de jongens zijn, maar heeft nog geen aangifte van de vrouw omdat zij onbekend is gebleven. Zij wordt dan ook verzocht om contact op te nemen met de politie in Gouda Oost via 0900-8844.

De getuige, een man uit Haastrecht zag vanuit zijn voortuin dat de twee jongens op één fiets achter de vrouw aanfietsten. Omdat hij het niet vertrouwde stapte hij in zijn auto en achtervolgde het drietal. Hij was er toen getuige van dat een jongen van het bagagerek afsprong, naar de vrouw rende en daar uit haar fietstas de handtas stal. Vervolgens greep de man in. Eén van de jongens wist te ontkomen.

Gouda Alcoholcontrole De politie heeft van zaterdag 15 op zondag 16 december een alcoholcontrole gehouden. De controle duurde van 21.00 tot 05.00 uur. Medewerkers van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer van Rijkswaterstaat stelde aan de gecontroleerden vragen over het gebruik van alcohol voor statistisch onderzoek. Van de 440 gecontroleerde voertuigen werd bij tien automobilisten vastgesteld dat ze met drank op achter het stuur zaten. De uitslagen van de daarna uitgevoerde ademanalyses lagen tussen de 0.90 ug/l. en 565 ug/l. De limiet in het verkeer is voor een beginnend bestuurder 0.88 ug/l. en voor anderen 220 ug/l. De overtreders kregen een proces-verbaal.

--- eind berichten ---