Gemeente Den Haag

Datum 18 december 2007


College van B&W kiest voor kans op nieuw perspectief ADO Den Haag

Het College van B&W en ADO Den Haag praten met een externe financier die wil meewerken aan de gezondmaking van de NV ADO Den Haag. Deze ondernemer is eveneens bereid de acute geldproblemen van de voetbalclub op te vangen.

Het gemeentebestuur werd vorige week geconfronteerd met de actuele financiële problemen van ADO Den Haag. 'Door deze problemen had betaald voetbal in Haaglanden in gevaar kunnen komen. En juist om daar een impuls aan te geven heeft de gemeente een nieuw stadion gebouwd. Die ambitie wil het College van B&W niet loslaten. Maar er moet in korte tijd veel gebeuren. We zijn daarover in gesprek met de nieuwe investeerder', aldus wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport).

De afgelopen jaren heeft de gemeente zich ervoor ingespannen ADO Den Haag een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te geven. Het nieuwe stadion in het Forepark is daar het resultaat van. In augustus 2000 verscheen het rapport van Boer&Croon :'Naar een nieuw stadion voor ADO Den Haag'. Daaruit bleek dat in Den Haag de voorwaarden aanwezig zijn voor een goed functionerende betaald voetbalclub. Met name de instroom van jeugdspelers, het potentieel aantal bezoekers en sponsors werden genoemd. Het College van B&W gelooft nog steeds in die uitgangspunten.