Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Den Haag, 18 december 2007

Ondertekening intentieovereenkomst productieafspraken Vesteda investeert ¤ 500 miljoen in Den Haag
De gemeente Den Haag en Vesteda hebben een intentieovereenkomst over productieafspraken ondertekend. Vesteda zal tussen 2008 en 2020 in Den Haag 1.500 luxe huurwoningen bouwen; de gemeente zal zich inspannen voor het vinden van geschikte bouwlocaties. Vesteda heeft hierbij de bereidheid uitgesproken tenminste ¤ 500 miljoen tot ¤ 1 m1 miljard in Den Haag te willen investeren.

De overeenkomst werd getekend door wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) en
mr. Huub Smeets, CEO van Vesteda Groep bv. Wethouder Norder is blij dat Vesteda en Den Haag elkaar hebben gevonden. 'Vesteda heeft veel ervaring in het bouwen en beheren van luxe woningen. Den Haag wil meer van dit soort woningen, omdat deze nodig zijn om de stad aantrekkelijk te maken voor bestaande en nieuwe bewoners uit de hogere inkomensgroepen. Dat is namelijk ook een van de ambities uit de Structuurvisie 'Den Haag Wereldstad aan Zee'. Een perfecte combinatie!'

Goede mogelijkheden
Vesteda ziet in Den Haag goede mogelijkheden voor de bouw van middeldure (tussen ¤ 600 en ¤ 1.100) en dure (vanaf â' ¤ 1.100) huurwoningen. Nieuwe aantrekkelijke woonconcepten moeten het mogelijk maken nieuwe doelgroepen aan de stad te binden. Naast de bouw van de woningen zorgt Vesteda ook voor het beheer van de woningen en de kwaliteit van de directe woonomgeving. Het streven is dat Vesteda voor 2015 tenminste 750 woningen zal bouwen. De woningen worden niet alleen aan Nederlandse huurders aangeboden. Ook de grote groep expats vormt een belangrijke doelgroep.

Internationale stad
Den Haag is de internationale stad voor recht, vrede en veiligheid met o.a. het Internationaal Gerechtshof en Europol, en vele ambassades en ministeries. In de stad wonen zo'n 30.000 expats, die een krachtige impuls geven aan de Haagse werkgelegenheid. Den Haag is wat dit betreft vergelijkbaar met wereldsteden als Wenen, Brussel en Genève.

Vesteda
Vesteda is een vastgoedonderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van woningen en woonconcepten in de hogere huursector. De organisatie richt zich op mensen die grote waarde hechten aan luxe wonen, een hoog wooncomfort en een aangename leefomgeving. Vesteda bezit zo'n 27.000 woningen in Nederland. Dit zijn zowel appartementen als eengezinswoningen die zich voornamelijk bevinden in en rond steden. Vesteda is niet-beursgenoteerd, de aandeelhouders zijn institutionele beleggers.

Noot voor de redactie,