Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Zutphen - twee zwaargewonden bij frontale aanrijding

Bij een frontale aanrijding op de N 345 tussen Zutphen en Voorst zijn dinsdag 18 december twee mensen uit Zuthpen zwaar gewond geraakt. De politie zoekt getuigen van de aanrijding.

Het ongeluk werd omstreeks 12.20 uur via 112 gemeld en vond plaats op de Weg naar Voorst (N 345) tussen de bocht van Empe en de wijk de Hoven in Zutphen. Een 44-jarige Zutphense is, zo blijkt uit een eerste onderzoek, kwam uit de richting Apeldoorn en is door nog onbekende oorzaak gedeeltelijk op de voor haar linker weghelft terecht gekomen. Op dat moment naderde uit de richting Zutphen een 66-jarige plaatsgenoot met zijn bestelbus.

Bij de aanrijding die volgde, raakten beide bestuurders zwaar gewond. Een passerende arts verleende eerste hulp en diverse passanten hebben in afwachting van de hulpverlenings-diensten de slachtoffers bijgestaan. Voor de hulpverlening werd ook de traumahelikopter ingezet.

De vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden geknipt en na te zijn gestabiliseerd is zij met spoed per ambulance naar het Zutphense ziekenhuis vervoerd. Het stabiliseren van de bestuurder van de bestelbus duurde veel langer en hij is naar het Apeldoornse ziekenhuis vervoerd.

De rijbaan is tot 15.40 uur afgezet geweest in verband met de hulpverlening, het onderzoek door de verkeersongevallendienst en het weg takelen van beide wrakken.

De politie zoekt getuigen om meer duidelijkheid over de aanrijding te krijgen. Hiervoor kan men 0900 - 8844 bellen.

Einde bericht

---- --