Gemeente Ede

nummer 271 / Ede, 18 december 2007

Wethouder Van 't Hoog reikt ZAP-speldjes uit

Op dinsdag 18 december 2007 zijn weer de zogeheten ZAP-speldjes uitgereikt. Deze speldjes zijn voor Zwerf Afval Pakkers, maar ook voor mensen uit Ede die zich op andere wijze verdienstelijk maken voor hun woonomgeving.

Deze keer kregen 15 mensen een speldje uitgereikt uit handen van wethouder beheer, Peter van t Hoog. Het gaat hierbij om: mevrouw A. Smits, mevrouw C. Meerveld, de heer D. van Orden, de heer J. van Roekel, de heer J.D. Tuinier, de heer W. van Roekel, de heer J. Goudriaan, de heer B.M. van de Heuvel, de heer G. Bouw, mevrouw C. Andre, mevrouw W. Robbertsen, mevrouw A. Adriaanse, mevrouw J. Rozenboom en de heer E. Blankenstijn.

Bij het uitreiken gaf Peter van t Hoog aan dat deze mensen ontzettend belangrijk zijn voor hun omgeving. Omdat zij zich belangeloos opstellen en zich verantwoordelijk voelen voor hun buurt, hun straat, hun medebewoners. Terwijl ze ook hun eigen leven hebben met werk, familie en hobbys. Zij vervullen daarbij een voorbeeldfunctie. Door hun inzet en energie zijn ze inspirerend voor mensen in hun omgeving, die daardoor misschien zelf ook mee gaan doen. En vele handen maken licht werk!

Het uitreiken van de ZAP-speldjes is een initiatief van de stichting Nederland Schoon en wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd.
---