Gemeente Ede

nummer 274 / Ede, 18 december 2007

Billybird-Ballast Nedam en gemeente Ede ondertekenen Intentieovereenkomst
Eerste stap richting Veluwrijk gezet

Op 18 december 2007 hebben de gemeente Ede en de combinatie Billybird Ballast Nedam een intentieovereenkomst ondertekend om te komen tot de realisatie van een recreatieplas.

De komende anderhalf jaar staan in het teken van de voorbereiding van de uitvoeringswerkzaamheden. Zo zal onder meer een stedebouwkundig plan in detail worden uitgewerkt, de zandwinningsactiviteiten in beeld worden gebracht, de benodigde procedures tot het verwerven van grond en vergunningen worden voorbereid.

De gemeente streeft ernaar om op uiterlijk 30 juni 2009 de uitvoering vast te leggen in een uitvoeringsovereenkomst.

BillyBird-Ballast Nedam willen bij Ede-West het familiepark `Veluwrijk` te ontwikkelen volgens de BillyBirdformule. In het plan is ruimte voor een recreatieplas van ruim 25 ha en 10 ha voor recreatievoorzieningen.
Eerder dit jaar riep de gemeente Ede marktpartijen op om met plannen te komen voor een nieuw recreatiegebied tussen Ede en Veenendaal. Uiteindelijk heeft een deskundigencommissie vijf definitieve projectvoorstellen beoordeeld op de aspecten recreatie, financiën, ruimtelijke kwaliteit en zandwinning. Mede op basis van deze beoordeling sprak het college van Burgemeester en Wethouders in november haar voorkeur uit voor het plan van Billybird-Ballast Nedam.
---