Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Serious Request-3FM-dj Gerard Ekdom schreeuwt om extra steun Samen stoppen met roken is goed voor Gerard én voor het goede doel

Capelle a/d IJssel, 18 december 2007 - 3FM-dj GGerard Ekdom (bekend van het programma 'Arbeidsvitaminen') laat zich morgen niet alleen zonder eten, maar ook zonder sigaretten opsluiten in het Glazen Huis in Den Haag voor de jaarlijkse Serious Request-actie van 3FM: 'De wereld schreeuwt om drinkwater'. Hij heeft, naast de taak om zes dagen lang zo veel mogelijk geld in te zamelen voor drinkwaterprojecten van het Rode Kruis, een extra uitdaging: stoppen met roken. Omdat hulp bij het stoppen met roken erg belangrijk is, roept Gerard via het platform Ikkanstoppen.nl iedereen op hem te steunen via een speciaal gadget op zijn Hyves-profiel. Op deze wijze help je niet alleen Gerard maar ook het goede doel, want Ikkanstoppen.nl doneert voor elke aangemelde steuner van Gerard een bedrag aan het Rode Kruis.

Samen stoppen werkt!
Steun van je huisarts bij het stoppen met roken kan je kans van slagen aanzienlijk verhogen. Daarnaast is het belangrijk om gemotiveerd te blijven. Hiervoor is hulp van je partner, familie en/of vrienden onontbeerlijk. Ook Gerard kan extra ondersteuning goed gebruiken. Via Ikkanstoppen.nl kan iedereen zich aanmelden als steuner van Gerard door op de button 'Steun Gerard' te klikken. Wanneer je via Ikkanstoppen.nl klikt op de button 'Samen stoppen werkt' plaats je een steunersgadget op je Hyves-profiel waarmee je persoonlijke berichten naar Gerard kan sturen om hem te motiveren. Via www.ikkanstoppen.nl is bovendien live te volgen hoe Gerard zich er doorheen slaat in het Glazen Huis.

Ook jij kàn het!
Niet alleen Gerard, maar iedereen die wil stoppen met roken, kan zich aanmelden voor het stoppersgadget op Hyves. Daarmee maakt Ikkanstoppen.nl het gemakkelijker om de noodzakelijke ondersteuning in te schakelen. Via het gadget kunnen Hyvers vrienden informeren over hun stoppoging en het verloop daarvan. Ze kunnen hun steuners van dag tot dag op de hoogte houden van hun 'gemoedstoestand' en ze betrekken bij moeilijke momenten. Bovendien ontvangen stoppers informatie en tips over het stoppen.

Over Ikkanstoppen.nl
Het platform Ikkanstoppen.nl informeert op een positieve manier over stoppen met roken, onder meer via de website www.ikkanstoppen.nl. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verkrijgen en behouden van de juiste motivatie, maar ook hulp van vrienden en/of de huisarts vergroten de kans om te stoppen met roken. Het platform is een initiatief van geneesmiddelenproducent Pfizer bv.