Gemeente Groningen

Duizendste nieuwe woning in 2007 staat aan de Munnekeholm Welke student wil er niet wonen: boven de ingang van het postkantoor aan de Munnikeholm, in één van de mooiste gebouwen van de stad, met uitzicht op de A-kerk. Met aparte slaapkamer en eigen douche en wc. Kamer 2-5 van het nieuwe studentenhuisvestingcomplex aan de Munnekeholm van woningcorporatie In is de duizendste woning die dit jaar in de stad Groningen is opgeleverd.

Wethouder Frank de Vries van Volkshuisvesting en directeur Yvonne Geerdink van In verrichten op dinsdag 18 december de opening van het studentencomplex met 62 zelfstandige wooneenheden aan de Munnekeholm. De nieuwe studentenwoningen zijn populair. Voor sommige woningen hadden wel driehonderd studenten belangstelling, aldus Geerdink.

Mijpaal

De opening van het studentencomplex was voor In en de gemeente Groningen reden voor een feestje. Duizend nieuwe woningen in één jaar is een mijlpaal. "We hebben een paar jaar van mindere bouwproductie achter de rug", blikte wethouder De Vries terug. In 2004 werden er 574 nieuwe woningen gebouwd, in 2005 847 en vorig jaar 572.

Getallenfetisjisme

"Ik zie 2007 als een schakeljaar van een mindere periode naar een nieuwe periode", aldus De Vries. Hij refereerde aan z'n eerdere uitspraak dat het `fantastisch' zou zijn als er in Groningen dit jaar duizend woningen bij zouden komen. De Vries waarschuwde wel voor `getallenfetisjisme'. "Het gaat erom dat we ruimte bieden voor de woonwensen van de mensen." Volgens hem kan er bij de woningbouwproductie `nog wel een tandje bij'. "En dat gaan we ook doen."

Aannemer

Geerdink van In bracht in herinnering dat de aannemer verwachtte dat het complex in maart 2008 klaar zou zijn. "Maar we hebben alles op alles gezet om het toch in 2007 af te hebben."