Partij voor de Vrijheid (PVV)


dinsdag 18 december 2007

Mondelinge vragen Fleur Agema tijdens vragenuur 18 december 2007 Voorzitter, dit is de derde keer dat ik de minster vraag om moslims die een mannelijke arts weigeren - alleen maar omdat het een man is - strafrechtelijk te vervolgen voor discriminatie. Doe je dat niet dan islamiseert de zorg in rap tempo.

Dan worden bevallende moslima's in ambulances naar andere ziekenhuizen gereden, kunnen er geen echo's gemaakt worden door mannelijke artsen, mogen mannelijke broeders geen moslima's wassen, gaan ongekwalificeerde vrouwelijke medewerkers taken van de mannelijke arts uitvoeren en ga zo maar door. Stop deze zotheid. Nederlanders worden gek als ze dit horen.

Tot nu toe gaf de minister steeds aan niet bereid te zijn om moslima's die een mannelijke arts weigeren strafrechtelijk te vervolgen.

En ook het KNMG is de weg kwijt als ze vandaag in haar voorlopige standpunt zegt dat een moslima het recht heeft een arts te weigeren ook al heeft dit consequenties voor de eigen gezondheidstoestand.

Als een vrouw een vrouwelijke arts wenst, kan ze altijd op zoek gaan naar een vrouwelijke arts, maar dit hysterische eisen van moslims zelfs op het moment van bevallen is van de zotte.

Alstublieft minister hoe vaak moet ik het nog vragen, wanneer maakt u een einde aan deze zotheid en stopt u de islamisering van de zorg. Capituleer niet voor de islamitische cultuur.

Dat is mijn enige vraag.

2e termijn
De minister heeft geen enkel gevoel voor realiteitszin en de lijn die hij voorstelt is allerminst consequent. Hoe zou de minister en de kamer reageren als een patiënt weigert door een Marokkaan geholpen te worden? Of door een homo? Of door iemand met een donkere huidskleur? Dan zou de kamer terecht op zijn kop staan! Maar nu niet, nu loopt de minister als een bang schaapje achter de eisenstellende moslima's aan en weigert hij de zorg te de-islamiseren.

http://www.nu.nl/news/1360755/11/%27Kosten_weigeren_arts_verhalen_op_p ati%EBnt%27.html
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article872755.ece/Klin k_extra_kosten_verhalen_bij_weigering_arts?backlink=true


____________________