Ingezonden persbericht


datum woensdag 5 december 2007
onderwerp Kerst met Keuper
bijlage Geen
informatie bij Berna van Campen

Kerst met Hans Keuper steunt Stichting Sravana

Vorig jaar presenteerde Graafschap TV het programma; Kerst met Keuper. Een programma waarin troubadour Hans Keuper per bakfiets op zoek ging naar kopers voor één van zijn bijzondere kerstbomen. Een kerstboom waarmee een goed doel werd gesteund. De opbrengst ging naar Sravana, een stichting die ondersteuning biedt bij de verzorging van mensen die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Mede dankzij de steun van alle deelnemende bedrijven kon er vorig jaar een airco-installatie gerealiseerd worden.

Kerst vieren samen met Hans Keuper
Vanwege het enorme succes van vorig jaar zal Hans Keuper ook dit jaar weer geheel op zijn eigen manier opzoek gaan naar donateurs voor Sravana. Maximaal 7 bedrijven of instellingen kunnen zich intekenen voor de aankoop van een bijzondere kerstboom.

Hans Keuper levert deze kerstboom in het bijzijn van een cameraploeg persoonlijk af. Om hierna samen met het personeel over kerstgedachten te praten. Om het passend af te sluiten mag het bedrijf een kerst- en nieuwjaarswens uitspreken voor de camera.

Stichting Sravana
Stichting Sravana biedt hulp bij de verzorging van mensen die in de terminale fase van hun leven zitten. Deze zorg vindt thuis plaats, of in het hospice. Stichting Sravana is een vrijwilligersorganisatie en wordt slechts ten dele gefinancierd door subsidies. Stichting Sravana is verder sterk afhankelijk van sponsors en giften en heeft de steun van anderen hard nodig.

Dit jaar zal de volledige opbrengst worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe bedden. Het is de bedoeling dat de sterk verouderde bedden plaats zullen maken voor nieuwe. Deze bedden moeten echter aan bepaalde wettelijke eisen voldoen en kosten dan ook 7000,- per bed. Stichting Sravana kan dit bedrag zelf niet opbrengen. Graafschap TV hoopt door het TV-programma `Kerst met Keuper' en de daarbij noodzakelijke hulp van u, voldoende geld bijeen te verzamelen zodat deze bedden er alsnog kunnen komen.

Hans Keuper
Hans Keuper, frontman van Boh Foi Toch, toert al jaren door Oost-Gelderland en het aangrenzende deel van Duitsland met zijn soloprogramma's. Hij vermaakt het publiek met zijn eigen humoristische teksten en liedjes, en begeleidt zichzelf hierbij op zijn gitaar of trekharmonica.

TV uitzendingen
Per dag zal er een 5 minuten durende aflevering te zien zijn waarin één bedrijf centraal staat. Deze afleveringen worden uitgezonden op dinsdag 18 december tot maandag 24 december. Graafschap TV zendt uit in een uurcyclus, dit houdt in dat iedere dag, ieder uur de afleveringen opnieuw zal worden herhaald. Totaal wordt het programma dus 24 maal uitgezonden. Vervolgens zullen alle afleveringen op 1e kerstdag, dinsdag 25 december vanaf 20:00 uur tot 2e kerstdag, woensdag 26 december 20:00 uur nogmaals 24 keer uitgezonden.

Indien uw bedrijf een `'karstbeumken'' van Keuper afneemt, ontvangt naast de uitgebreide TV uitzendingen ook de DVD met daarop de uitzending van uw bedrijf. Deze kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld bedrijfspresentaties. Ook kan de uitzending op uw eigen website geplaatst worden.

Graafschap TV, echte televisie voor Oost- Gelderland Graafschap TV brengt 24 uur per dag regionale televisie voor Oost- Gelderland, waaronder dagelijks nieuws met reportages uit de regio. Wij zijn aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen en evenementen. Graafschap TV is in Oost-Gelderland te ontvangen via de UPC kabel.

Ruim een half miljoen inwoners in Oost-Gelderland (Achterhoek, Graafschap en Liemers) kunnen dagelijks afstemmen op onze programma's, die in een carrousel op elke gewenst moment van de dag te bekijken zijn.

Graafschap TV is daarnaast via de live-stream wereldwijd te bekijken. De live- stream wordt dagelijks zo'n 2.500 keer bekeken. De live-stream is te bekijken via http://live.graafschap.tv

Uitzendgebied Graafschap TV
Geheel Oost-Gelderland (Achterhoek, Graafschap en Liemers), ruim 500.000 inwoners

Aalten Berkelland Bronckhorst Brummen Doesburg Doetinchem Lochem Oost-Gelre Rijnwaarden Oude IJsselstreek Montferland Winterswijk Zevenaar Zutphen



Ingezonden persbericht