Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Mevrouw, mijnheer

De havens van Amsterdam maken een stormachtige ontwikkeling door. De overslag stijgt in vrijwel alle sectoren en de gronduitgifte, die jarenlang stagneerde, verloopt voorspoedig. Opgeklommen naar de Top 5 van Europa maakt de haven de Topstadambitie van het college van B&W van Amsterdam volledig waar. U wordt van harte uitgenodigd voor het Winterforum van ORAM op dinsdag 18 december 2007, vanaf 16.30 uur in Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 181 te Amsterdam.

ORAM heeft havenwethouder Lodewijk Asscher bereid gevonden de nieuwe Havenvisie van de gemeente Amsterdam te presenteren. Welke ruimte wordt aan de havenontwikkeling geboden? Hoe belangrijk is de haven voor de werkgelegenheid? En hoe wordt de relatie met Rotterdam gezien?

Daarna wordt ingezoomd op de groeiende rol van de haven op gebied van energie. Cor Gerritsen (Directeur ICOVA) en Bart Raedts (Orgaworld) gaan onder de titel 'Amsterdam Watt's happening?' in op Amsterdam als duurzame Energiehub, broedplaats voor alternatieve energie. Een nieuwe Topstadambitie?

En dan de relatie tussen de stad, de regio en de haven. Is de Amsterdammer trots op zijn haven? De Zaankanter? De IJmondiaan? Welke mogelijkheden zijn er om de relatie tussen haven, burgers en bedrijven meer inhoud te geven? Erik van Hooydink van de Universiteit van Antwerpen en auteur van het boek 'Soft values of Seaports' spreekt over zijn ervaring met deze thema's in andere havensteden en doet aanbevelingen voor Amsterdam.

Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het Winterforum van ORAM. Er zal weer sprake zijn van interactie tussen publiek en sprekers door middel van stemkastjes en discussie.

Indien u van plan bent te komen, kunt u zich aanmelden bij ons secretariaat via tel. 020-6222111 of email Blommestein@Oram.nl of lie@oram.nl