Ingezonden persbericht


CNN FUTURE SUMMIT: SAVING PLANET EARTH

discussie met o.a. premier van IJsland over het belangrijkste probleem

van deze tijd: klimaatverandering

De laatste aflevering in de reeks 'CNN Future Summit', getiteld 'Saving Planet Earth' behandelt het meest prangende probleem waarmee de wereld op dit moment geconfronteerd wordt; het effect van de klimaatverandering en de acties die ondernomen moeten worden om deze effecten het hoofd te bieden.

Richard Quest presenteert vanuit Singapore een debat tussen vijf gerenommeerde experts: de President van IJsland, Olafur Grimsson; ballonvaarder en President van Solar Impulse, Bertrand Piccard; lid van de Indiase Raad voor Klimaatveranderingen, Sunita Narain; de controversiële Deense schrijver en academicus Bjorn Lomborg; en Barrie Pittock, een van de auteurs die een bijdrage leverden aan het Intergovernmental Panel on Climate Change, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2007.

In februari van dit jaar concludeerde 600 wetenschappers uit 40 landen dat de aarde opwarmt. 'Saving Planet Earth' onderzoekt de verwachte invloed van veranderende regenpatronen, temperatuur stijgingen en stijging van de zeespiegel met als gevolg het afkalven van de kustlijnen en het verstoren van de voedselproductie. Ook wordt ingegaan op de manier waarop en met welke argumenten het klimaatdebat wereldwijd wordt gevoerd.

Tevens zullen interviews en bijdragen van andere experts te zien zijn waaronder oceanografen, geotechnologen en andere academici afkomstig van 's werelds meest vooruitstrevende onderzoeksinstituten.

Voor meer informatie en deelname aan de discussie www.cnn.com/futuresummit

CNN FUTURE SUMMIT is een multi-media programma gericht op het voeren van een mondiale discussie over de invloed van de technologische ontwikkelingen op de wereld van morgen. Via http://cnn.com/futuresummit, worden kijkers uitgenodigd om deel te nemen aan het debat met toonaangevende onderzoekers, wetenschappers, filosofen, ontwerpers, ondernemers, futurologen, schrijvers en journalisten.

'CNN Future Summit: Saving Planet Earth' duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Dinsdag 18 december om 19.00 uur

Zaterdag 22 december om 20.00 uur

Zondag 23 december om 19.00 uur

-/-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht