Provincie Antwerpen


E-government, de snelste weg naar betere overheidscommunicatie?

Kortom vzw en de provincie Antwerpen organiseren congres over e-government dinsdag 18 december - 9 tot 17 uur - Antwerpen


----------
Overheden investeren steeds meer in informatie- en communicatietechnologie om de relatie met de burger te versterken. E-government is een belangrijk middel om de dienstverlening naar de klant en de interne efficiëntie van de overheid te verhogen. Kortom - vereniging voor overheidscommunicatie en de provincie Antwerpen organiseren daarom op dinsdag 18 december een congres over e-government.

Dit congres richt zich naar ambtenaren en mandatarissen van alle overheden die werk willen maken van meer en betere overheidscommunicatie. Er zijn workshops, speeddates en een informatiemarkt gepland waarin uiteenlopende aspecten van e-government aan bod komen.

Op weg naar een e-overheid
Internet, digitale televisie of gsm bieden heel wat mogelijkheden om burgers vlugger te informeren en de interne organisatie van een overheid te verbeteren. De elektronische identiteitskaart in plaats van een bibliotheekpas. Een centrale databank die administratieve rompslomp vermijdt. Online foto's en films van de buurt vroeger en nu. Toch vormen vooral de achterliggende beleidsvisie en begeleidende veranderingsprocessen de fundamenten van elk e-governmentbeleid.

Inspiratie en inzicht
Tijdens het congres komen nieuwe inzichten en verrassende ideeën over e-government aan bod. Hoe kan e-government de dialoog tussen burger en overheid versterken? Waar liggen mogelijkheden om ook moeilijk bereikbare doelgroepen aan te spreken? Wat is de rol van een website als communicatieinstrument? Naast een reeks van vijfentwintig workshops zijn er ook speeddates gepland. Een expert geeft feedback over de website of het e-zine van een overheid. Na de middag is er een informatiemarkt: collega's stellen interessante ervaringen rond e-government aan elkaar voor.

Programma
8.30 uur:
Onthaal
9.15 uur:
Verwelkoming door Marc Wellens, gedeputeerde provincie Antwerpen en Johan Bresseleers, voorzitter Kortom 9.30 uur:
Workshops met o.a. E-government voor iedereen, Het klikt in Bornem, E-democratie in Vlaanderen, Digidak, Gent in actie tegen digitale uitsluiting, Klantgerichte overheid in Nederland 12.20 uur:
Wandelbuffet
14 uur:
Workshops met o.a. HasseltLokaal & octopusplan, PeeCeefobie aanpakken, OCMW Maasmechelen online, E-government in Evergem 16 uur:
Receptie

Praktische info

wanneer:

dinsdag 18 december van 9 tot 17 uur

waar:

Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

info

Het congresprogramma kan je downloaden via Kortom vzw, Joost Ramaut
tel. 050 31 14 31 - gsm 0474 523 818
Postbus 136, 8000 Brugge