Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 december 2007

Amvest actief met nieuw woonzorgconcept in Ede

In Ede realiseert Amvest samen met zorgverlener Vilente en woningcorporatie Woonstede een nieuw woonzorgconcept. Het project met de naam De Pleinen omvat naast 107 huur- en 22 koopappartementen ook een multifunctioneel zorg- en dienstencentrum. Alle partners dragen met hun specifieke kennis en kwaliteiten bij aan dit bijzondere concept op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Vanaf 2008 richt ontwikkelende belegger Amvest zich meer specifiek op de doelgroep ouderen. In gerichte projecten biedt Amvest huurders ruime kwaliteitshuurwoningen met de mogelijkheid gebruik te maken van woon- en gemaksdiensten. Het uitgangspunt daarbij is dat iedereen zorgeloos oud kan worden in een Amvest-woning, zodat men zo lang mogelijk in de wijk kan blijven wonen. Daarnaast zal Amvest in nauwe samenwerking met derden specifieke assisted living-producten aanbieden, vergelijkbaar met dit project in Ede.

Hier worden welzijnsactiviteiten, zorg- en dienstverlening zo dicht mogelijk bij de bewoners gebracht. Het multifunctionele zorg- en dienstencentrum wordt een uitnodigende plek voor alle bewoners van de wijk Veldhuizen. Er komt onder andere een Grand Café, een bibliotheek, een centrale ruimte voor allerlei activiteiten en een dagopvang. Het complex bevat tevens 31 zorgwoningen en 4 groepswoningen voor mensen met dementie. Voor deze zorg- en groepswoningen is een doktersverklaring nodig.

Ontwikkelende belegger Amvest neemt de 107 huurwoningen in haar beleggingsportefeuille op. Hiermee benadrukt Amvest het belang dat zij hecht aan wonen in combinatie met gemaksdiensten en zorg. Het multifunctioneel zorg- en dienstencentrum is aangekocht door woningcorporatie Woonstede; de exploitatie is in handen van zorgverlener Vilente.

Het concept in Ede sluit aan bij het actieplan Beter (t)huis in de buurt, dat minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en staatssecretaris Bussemaker (VWS) recent hebben gepresenteerd. De regering wil dat ouderen zo lang mogelijk in hun wijk kunnen blijven wonen en daar zorg en ondersteuning kunnen krijgen. Met dit concept maken Amvest en haar partners dat mogelijk. Start van verkoop en verhuur is gepland vanaf begin 2008.

////////// einde bericht //////////

Contactpersoon

Voor aanvullende persinformatie kunt u contact opnemen met:

Amvest, Bert Jan Lambregtse, hoofd corporate communicatie, telefoonnummer 020 430 12 62

Over Amvest

Amvest is een ontwikkelende belegger die met respect voor mens en omgeving investeert in woningen en woonkwaliteit. Amvest streeft naar een duurzame relatie met haar huurders en partners, en een optimale samenstelling van haar portefeuille. Daarom ontwikkelt en realiseert Amvest zelf, maar ook in samenwerking, woningen en woonconcepten. Hierbij staan de woonwensen van klanten centraal. Amvest richt zich op gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructureringsprojecten.