Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 18 december 2007

College stelt grondprijzen en kaveltoewijzing 'Het Reestman Noordwest' vast

Het college van B&W heeft de grondprijzen voor 'Het Reestman Noordwest' als volgt vastgesteld:
- twee-onder-één-kappers E 225,= excl. BTW per m2
- vrijstaande woningen E 250,= excl. BTW per m2 Ten behoeve van de vaststelling van de grondprijzen is een onafhankelijke taxatie uitgevoerd. De grondprijzen zijn conform de grondprijsbrief 2007. Tevens is de kaveltoewijzing vastgesteld op 16 kavels voor starters en ouderen en 9 kavels voor in-/doorstromers.

Toelichting
"Het Reestman Noordwest" is de laatste planfase van het bestemmingsplan Het Reestman en omvat de bouw van 25 woningen. De provincie Overijssel heeft een "Verklaring van geen bezwaar ex art 19 lid 2 WRO" voor "Het Reestman Noordwest" afgegeven. Het plangebied omvat ongeveer 13.000 m2 grond. Deze gronden zijn al bouwrijp gemaakt, wat betekent dat de bouwkavels kunnen worden uitgegeven.

Kaveltoewijzing
In de gemeentelijke Woonvisie zijn starters en ouderen aangemerkt als doelgroepen van beleid. In overeenstemming met het provinciaal beleid heeft de gemeente hiermee als taak zorg te dragen voor huisvesting van deze doelgroep. I n het grondverkoopbeleid is deze doelgroep aangemerkt als categorie 1. Voor particuliere bouw komen binnen het plan "Het Reestman Noordwest" in totaal 25 bouwkavels beschikbaar. Uit een inventarisatie onder de ingeschrevenen op de gemeentelijke wachtlijst is naar voren gekomen dat 74 ingeschrevenen interesse hebben voor een bouwkavel. Hierbij gaat het om 31 starters en ouderen (categorie 1) en 43 in-/doorstromers (categorie 2). Gelet op de verdeling en grootte van de kavels en gezien het aantal in-/doorstromers die al lang wachten op een kavel, is besloten om 16 kavels toe te wijzen aan starters en ouderen en 9 kavels aan in-/doorstromers.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Evert Jan Krouwel op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854100 of b.boode@dinkelland.nl.


---- --