Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Information Builders levert business intelligence bij RIVM

Amstelveen/Bilthoven, 18 december 2007 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, gaat samen met ICT-dienstverlener VLC zijn BI-oplossing WebFocus implementeren bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM zal WebFocus inzetten om over internationale en nationale onderzoeksdata te rapporteren, en analyses en grafieken vervolgens via contentmanagementsysteem Tridion met verschillende doelgroepen (online) te delen. Het is de eerste keer dat WebFocus in het veelgebruikte content managementsysteem Tridion wordt geïntegreerd.

Na een selectieprocedure onder begeleiding van VLC en een 'proof of concept' in samenwerking met Information Builders bleek WebFocus het beste tegemoet te komen aan de vereisten van het RIVM op het gebied van complexe rapportagewensen, integratie in de bestaande webarchitectuur en onderhoudskosten. Deze week zijn de eerste veertig rapporten live gegaan.

Het RIVM publiceert jaarlijks honderden rapporten en adviezen om wetenschappelijke kennis beschikbaar te maken voor overheden en professionals op het gebied van gezondheid, voeding en milieu. Met WebFocus kunnen onderzoekers van het RIVM grote hoeveelheden data in praktische rapportages weergeven en analyseren. Daarnaast kunnen de webredacteuren door de integratie van WebFocus met Tridion gemakkelijk complexe grafieken en rapportages online publiceren. Deze functionaliteit maakt gebruik van bestaande infrastructuur, processen en kennis bij eigen medewerkers. Power users, zoals beleidsmakers en medewerkers van GGD's, kunnen online in de rapportages van WebFocus werken om zelf analyses en grafieken te genereren.

Bob van der Kuijl, projectmanager bij het RIVM: "Na een grondig selectietraject hebben we gekozen voor WebFocus. De business intelligence-suite vervult een aantal complexe grafiek- en rapportwensen die hiervoor niet mogelijk waren. De combinatie met Tridion maakt het voor onze medewerkers mogelijk om over meer data te rapporteren en publiceren; hiermee kunnen we een kerntaak van onze organisatie sneller en tegen minder kosten vervullen."

Over Information Builders
Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar van enterprise business intelligence- en integratiesoftware, waarmee alle bedrijfsinformatie gemakkelijk en snel beschikbaar gemaakt kan worden voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Met 1400 medewerkers in 47 kantoren wereldwijd realiseert Information Builders jaarlijks een omzet van meer dan USD 300 miljoen met zijn producten WebFocus (enterprise business intelligence) en iWay (enterprise integratie/SOA).

WebFocus is een schaalbare en gebruiksvriendelijke enterprise business intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van het bedrijf. iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die organisaties in staat stellen alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf te integreren om de integratieservices wanneer nodig te hergebruiken.

Voor meer informatie kijk op www.informationbuilders.nl of neem contact op met:

Information Builders
Ghislaine Jonkers
Marketing Communications Manager Benelux
t: 020 456 3333, 06 212 300 38
e: ghislaine_jonkers@ibi.com

Zeno Group
Eva Rijser
t: 020 30 10 989
e: eva.rijser@zenogroup.com