Ingezonden persbericht


Pleon Nederland wint European Excellence Award

Amsterdam, 18 December 2007- Pleon heeft in Berlijn de prestigieuze European Excellence Award voor Nederland-Belgie-Luxemburg gewonnen met de campagne 'Hoor jij erbij?' voor Gain (Gezamenlijke Audiologische Industrie Nederland). De European Excellence Award is een prijs voor de beste PR- en communicatieresultaten van heel Europa.

Pleon creeerde met haar PR-campagne bijzonder veel aandacht voor de stand van de technologie binnen de audiologische industrie. Dit gebeurde in combinatie met voorlichting aan jongeren over het grote risico op blijvende hoorschade door te harde muziek op dance festivals en mp3-spelers.

CEO van Pleon Nederland, Tim de Boer: "Pleon wil het beste communicatiebureau van Europa zijn voor klanten die het gebaande pad durven te verlaten. We komen graag met ideeen die net wat anders zijn dan elders."

Directeur PR van Pleon Nederland, Jacqueline Hagman: "Juist als iets begint als een mission impossible - deze klant wilde graag een moderner imago voor hoortoestellen - is het mooi om te zien dat we via PR een beeld zo sterk kunnen draaien dat er daadwerkelijk anders naar een product wordt gekeken. We kozen voor een onderzoek onder een doelgroep die niet erg voor de hand lag bij dit product, jongeren, en genereerden veel nieuws met de uitslag dat mensen al op jonge leeftijd een permanente gehoorschade kunnen oplopen. Hoorschade hoort niet exclusief bij ouderen en dat geldt dus ook voor hoortoestellen."

Over Pleon
Pleon is het grootste full-service communicatieadviesbureau in Europa, met specialisten op het gebied van public relations, public affairs, corporate communications, marketing, change management, riskmanagement en design. Pleon is onderdeel van BBDO Worldwide. http://www.pleon.nl

Over Gain
GAIN is de brancheorganisatie van de Audiologische Industrie Nederland. De website van de GAIN is te vinden op http://www.blijfhoren.nl.

(See attached file: EEA Benelux.jpg)
Foto: CEO Pleon Nederland Tim de Boer en directeur PR van Pleon Jacqueline Hagman nemen de European Excellence Award in ontvangst tijdens de ceremonie in Berlijn.