Ingezonden persbericht


PERS BERICHT

Web analytics marktleider helpt service online klanten te verbeteren FNAC SPANJE KIEST VOOR NEDSTAT

Madrid, 18 December 2007 - Fnac, vooraanstaand Europees retailer in de cultuur branche en nieuwe media, heeft Nedstat gekozen om de activiteiten op haar webshop www.fnac.es te meten. Nedstat zal uitgebreide rapportages leveren over het gedrag van bezoekers en eCommerce, inclusief een aantal rapporten die op maat zijn gemaakt voor Fnac.

Fnac koos voor Nedstat omdat de Sitestat software en ondersteunende Nedstat diensten aan alle eisen voldoen om een diepgaand inzicht te verschaffen in het rendement van de online activiteiten. Sitestat geeft actuele, gedetailleerde informatie over bezoekersgedrag in de online shop, waardoor Fnac doorlopend de beleving van bezoekers kan verbeteren.

"Onze voornaamste doelstelling is het bieden van de best mogelijke service om zo de omzet te verhogen. Daartoe hebben we diepgaande kennis nodig van bezoekersgedrag, iets wat Nedstat ons uitstekend kan leveren", zegt José Ortega, Internet Development and Technology Manager bij Fnac Spanje. "Onze mensen kunnen de Sitestat rapporten raadplegen vanaf elke willekeurige computer met internetverbinding. Bovendien is het maken en veranderen van rapporten snel en eenvoudig. Wij konden er onmiddellijk mee aan de slag".

"Het online aankoopproces moet snel, eenvoudig en intuïtief zijn. Fnac is zeer succesvol in het continue aanscherpen hiervan," zegt Sabine Knobbout, General Manager van Nedstat Spanje. "De Sitestat funnel en eCommerce-rapporten geven Fnac een real-time inzicht in het gedrag van hun bezoekers, vanaf binnenkomst in de online shop tot de bestelling en alle stappen daartussen. Daarnaast heeft Fnac nu inzicht in haar online marketing campagnes en on-site zoekgedrag, om zodoende het online marketingbudget nog beter te kunnen inzetten".

Over Nedstat

Nedstat is Europees marktleider in website analytics.

De Nedstat producten en services stellen bedrijven en organisaties in staat het rendement van hun online communicatie en business te verbeteren. Nedstat maakt website analytics simpel, duidelijk en toegankelijk voor gebruikers van alle niveaus en disciplines. Producten zijn daarom makkelijk te gebruiken, rapporten zijn helder en snel toegankelijk, aanpassingen zijn eenvoudig en de service en support zijn persoonlijk en van hoge kwaliteit.

Nedstat telt 170 medewerkers in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Tot de klantenkring behoren gerenommeerde en wereldwijd opererende ondernemingen zoals ASICS Europe, Danone, Electrabel, Ernst & Young, KarstadtQuelle, Panasonic, Renault en Wolters Kluwer, alsmede diverse overheidsinstanties en non-profitorganisaties.

Accreditaties van onafhankelijke, toonaangevende instituten in Europa, zoals ABC electronic en OJD, garanderen dat metrics van klanten in overeenstemming zijn met de gestelde standaarden.

Over Fnac
Fnac is een uniek voorbeeld van een alliantie tussen commercie en cultuur. Het bedrijf werd opgericht in 1954 in Frankrijk en maakt momenteel deel uit van de PPR Group. Fnac telt 120 locale distributeurs in Europa, maar ook in andere landen, waaronder Brazilië

Fnac werd in Spanje opgezet in december 1993 in Madrid, vanuit een kantoor aan de karakteristieke straat "Calle Preciados". Nu, 14 jaar later, is Fnac ook in Spanje niet meer weg te denken als het gaat om culturele programmering en -consumptie in Spanje. Vandaag de dag telt Fnac Spanje 16 fysieke winkels en de online shop www.fnac.es, die in 2000 werd geopend als aanvulling op de traditionele verkoopkanalen.

Alle traditionele Fnac producten, zoals technische producten, muziek, films, boeken en entreetickets voor evenementen, kunnen worden aangeschaft via www.fnac.es. De nieuwe zone "Fnac kids" biedt een brede variëteit aan educatief speelgoed voor jonge kinderen. Via www.fnac.es kunnen klanten profiteren van de meest exclusieve promoties. Daarnaast kunnen ze in elke sector gebruik maken van de meningen van specialisten over de aangeboden producten om hun aankoopbeslissing op te baseren.

Voor meer informatie over Nedstat en Fnac, kijk op: www.nedstat.com en/of www.fnac.es.

Voor meer informatie over het persbericht, neem contact op met:

Fnac Spanje, S.L.
Patricia Corral
Tel, +34 91 768 91 73
E-mail patricia.corral@fnac.es

Nedstat BV
Michael Kinsbergen
Herikerbergweg 280
Tel, +31 20 519 54 00
E-mail press@nedstat.com