KNHS


Nieuwe Kür Anky van Grunsven gereed
9 december 2007
kjm-071209-anky-kur.jpg

ERP (KNHS) - De nieuwe Kür op muziek van Anky van Grunsven en IPS Salinero is gereed en zal voor het eerst worden gereden tijdens de wereldbekerwedstrijd in Londen, op 18 december. De titel van de muziek, die gecomponeerd is door Wibi Soerjadi, luidt "Dance of Devotion".

De nieuwe Kür is opgenomen in de Belgische Galaxy Studio en wordt gespeeld door het uit 50 mensen bestaande symfonie orkest van de studio. Opvallend is dat de muziek die de violisten, de blazers en overige muzikanten ten gehore brengen onafhankelijk van elkaar is opgenomen en pas daarna is samengevoegd en gemasterd. Dit laatste werd gedaan door Darcy Proper, die reeds meerdere Grammy Awards heeft gewonnen voor het 'masteren' van muziek.

De wereldbekerwedstrijd wordt verreden in Olympia in Londen, waar in 1907 voor het eerst een internationaal hippisch evenement werd gehouden. Voor de dressuur staat op maandag 17 december om 13.00 uur de Grand Prix op het programma, terwijl een dag later op 18 december om 20.45 uur de Kür wordt verreden. Wibi Soerjadi, die ook de Kür voor Imke Schellekens-Bartels en Hunter Douglas Sunrise componeerde, is erg trots op deze nieuwe Kür en zal tijdens de premiere in Londen aanwezig zijn.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.anky.nl

Foto: Anky van Grunsven met IPS Salinero door: www.melissen.net