RET

OV-CHIPKAART RANDSTADRAIL ERASMUSLIJN VOORTAAN VERKRIJGBAAR IN AUTOMAAT

Vrijdag 07 december

Reizigers op de RandstadRail Erasmuslijn kunnen vanaf 18 december hun OV-chipkaart kopen bij verkoopautomaten op de halten Hofplein, Pijnacker Centrum en Den Haag Centraal. De automaten komen in de plaats van de huidige verkoop- en informatiestands op deze halten.

Vervoerbewijzen

Bij de nieuwe verkoopautomaten zijn tegen contante betaling twee kaartsoorten verkrijgbaar. De wegwerp OV-chipkaart met een reistegoed van EUR 3,50 en de anonieme OV-chipkaart van EUR 12,- met daarop een saldo van EUR 4,50. De anonieme OV-chipkaart kan weer worden opgeladen bij een oplaadautomaat die op alle halten langs de RandstadRail Erasmuslijn staan. Voor reizen met een abonnement of reizen met recht op reductietarief (bij 4 tot 12 jaar of bij 65 jaar en ouder) heeft de reiziger een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Deze is niet via een verkoopautomaat verkrijgbaar, maar is hier eenvoudig te verkrijgen. Op de tijdelijke verkoopautomaten komt een duidelijke instructie over het gebruik van de OV-chipkaarten die er te koop zijn en telefoonnummers bij vragen en/of storingen.

Tijdelijke oplossing

De verkoopautomaten zijn een tijdelijke oplossing totdat medio 2008 de definitieve verkoopautomaten voor de OV-chipkaart geplaatst worden op alle halten. Het besluit over de tijdelijke verkoopautomaten

is genomen na goed overleg met reizigersvereniging Rover.

OV-chipkaart alleen bij RET

De OV-chipkaart kan voorlopig alleen gebruikt worden voor de RET-metrovoertuigen op de RandstadRail Erasmuslijn tussen Rotterdam en Den Haag en daarnaast in RET metro, tram en bus. De voertuigen van HTM (RandstadRail 3 en 4) zullen op een later moment geschikt zijn voor reizen met de OV-chipkaart. Overstappers tussen HTM en RET moeten daarom in het bezit zijn van een ander geldig vervoerbewijs, zoals een strippenkaart. Uiteraard zijn ook vervoerbewijzen als de persoonlijke OV-chipkaart, abonnementen, strippenkaart en RET-vervoerbewijzen geldig op de RandstadRail Erasmuslijn.

---