Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 18 december

Fryslân, 18-12-2007 o Politieberichten van maandag 17 december 07.00 uur t/m dinsdag 18 december 07.00 uur

Drogeham: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag op de Landyk nabij Drogeham het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Harkema ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De beginnend bestuurder passeerde een controle met de lasergun met 141 kilometer per uur, terwijl op de Landyk 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de man ingevorderd en er werd tevens proces-verbaal opgemaakt.

Noordwolde: getuigen ongeval gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval donderdag 13 december omstreeks 13.30 uur op de Hoofdstraat-West. Een 66-jarige inwoonster van Noordwolde kwam daar met haar fiets ten val, toen ze werd ingehaald en vervolgens gesneden door een witte vrachtauto. De vrouw liep daarbij een fractuur op aan haar schouder, waarvoor ze in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De politie wil graag in contact komen met de vrachtwagenbestuurder en/of mogelijke getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Veenwouden: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt de afgelopen weekend een bedrijf aan De Zwette. In de nacht van vermoedelijk op vrijdag op zaterdag kwam men het pand binnen door een deur te forceren. Vervolgens werd een digitale camera weggenomen. Een 45-jarige inwoner van Beetsterzwaag deed aangifte.

Kollum: fietsster gewond
De politie heeft maandagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de Voorstraat. Een 70-jarige fietsster was daar in botsing gekomen met een auto, die werd bestuurd door een 19-jarige plaatsgenote. De fietsster is vermoedelijk op het moment dat ze door de auto werd ingehaald naar links uitgeweken, waarna de botsing volgde. Ze werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht.

Sneek: aanrijding met letsel
De politie heeft maandagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Leeuwarderweg. Een 79-jarige automobiliste uit Sneek had daar op de kruising met de Iepenlaan verzuimd voorrang te verlenen aan een 63-jarige automobilist uit Heeg. De automobiliste uit Sneek liep bij de daarop volgende botsing een hoofdwond op. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Sneek: aanhouding na mishandeling
De politie heeft maandagavond ween 49-jarige inwoner van Sneek aangehouden. Deze wordt er van verdacht een 38-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Stationsstraat. Daar trof men de gewonde Sneker aan, die bleek te zijn geschopt en geslagen in zijn gezicht. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in zijn woonplaats overgebracht. Korte tijd later meldde de verdachte zich bij het ziekenhuis, waar hij werd aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Koudum: auto van de weg
De politie heeft dinsdag omstreeks 01.00 uur assistentie verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Sudergoawei. Een 38-jarige automobiliste uit Bakhuizen was door gladheid in een bocht van de weg geraakt en vervolgens met haar auto in een naast de weg gelegen sloot beland. Ze kon op eigen kracht uit haar auto komen, maar moest met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Wergea: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Wartensedyk. In de nacht van maandag op dinsdag werd van het bedrijf een deur geforceerd. Vervolgens werd onder meer een geldbedrag van enkele honderden euros uit een kassa weggenomen. De 39-jarige eigenaar uit Wergea deed aangifte.