Ingezonden persbericht



---



Persbericht
Würselen (D), 17 december 2007

Nederlandse firma bouwt nieuw piratenschip voor Aquana

Na drie weken bouwen is het zover: het nieuwe piratenschip de 'Aquana' is in het kinderbad van water- en saunaparadijs Aquana in Würselen van anker gegaan. Kinderen tot en met 10 jaar wacht daarmee een nieuw en spannend piratenavontuur. De Nederlandse firma Aqua Drolics tekende voor het ontwerp en de uitvoering.

De 'Aquana' vervangt een oude, na jaren van trouwe dienst tot zinken gebracht piratenschip. Het moderne schip 'Aquana' biedt een legio aan extra speelmogelijkheden en heeft o.a. glijbanen, een tuimelton in de mast een roer dat waterstralen bedient, een vat met handpomp en een mast met piratenvlag en kraaiennest. Kinderen kunnen hun fantasie gebruiken en naar hartenlust klimmen, klauteren, glijden en het roer bedienen. Daarnaast is het mogelijk om water 'af te schieten' uit kanon en mast. Maar pas daarbij goed op de tegenstanders. Het waterbekken kan vanaf een ronddrijvend vlot met kanon namelijk verdediging bieden tegen het piratenschip en ze indien nodig verjagen.

Aqua Drolics ontwerpt en produceert kleuterbaden en speelobjecten voor zwembaden, campings en recreatieparken. Gedurende de laatste 20 jaar heeft Aqua Drolics zich ontwikkeld tot een specialist op dit gebied. Productontwikkeling en ervaring hebben geleid tot een groot assortiment producten dat wereldwijd wordt verkocht in meer dan 40 landen. Bij de productontwikkeling zijn twee uitgangspunten altijd erg belangrijk: de producten moeten aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en de kinderen moeten er actief iets mee kunnen doen, waarbij waterpret natuurlijk voorop staat.

Aquana beschikt over een groot binnenbad met naast het piratenschip een enorme glijbaan, een luchtbandenbaan, een zeven meter hoge klimwand, een kinderbuitenbad, een zonneterras, een ligweide, een doorlopend verwarmd buitenbad, whirlpools en een solarium. Daarnaast is er een wedstrijdbad waarin men vrij kan zwemmen en waarin men op bepaalde tijden o.a. kan schoolzwemmen, wedstrijdzwemmen, aquajoggen en duiken. Aquana heeft ook het nodige te bieden op sauna- en wellnessgebied. Het sauna-gedeelte heeft een eigen buitenbad en een ligweide.

De 'Aquana' is vanwege veiligheidsoverwegingen uitsluitend toegankelijk voor kinderen tot en met 10 jaar.


---

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.aquana.de. U kunt ook contact op nemen met de heer Dovermann, Willy-Brandt-Ring 100, D-52146 Würselen, tel. +49 - 24 05 - 41 19 25, fax - 41 19 20, e-mail info@aquana.de of met de externe PR-verantwoordelijke Vojislav Miljanovic, tel. +49 - 24 51 - 90 93 10, fax: +49 - 24 51 90 93 11, e-mail: info@kam3.de. Bij voorbaat dank!


---- --