Politie Amsterdam-Amstelland



Politie ontmantelt hennepplantages in Zuidoost / Zuidoost (18/12/07)

De politie heeft maandagavond twee hennepplantages aangetroffen in woningen in Zuidoost. In een woning aan Groenhoven constateerde een energieleverancier een stroomstoring en buurtbewoners klaagden over stankoverlast. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten troffen bijna 1000 planten aan in de woning. De planten werden vernietigd en de plantage ontmanteld. De politie werd over het Leerdamhof getipt door een huurder. De man ontdekte een hennepplantage en informeerde de politie. Bij de ontmanteling werden 585 planten vernietigd.

De recherche van district Zuidoost heeft de zaken momenteel in onderzoek.

Gewapende overval sigarenwinkel / Postjesweg (18/12/07)

Een sigarenzaak op de Postjesweg is maandagmiddag overvallen. Een personeelslid werd door drie mannen bedreigd met een vuurwapen. Bij de overval raakte niemand gewond.

De 63-jarige eigenaar stond rond 17.30 uur alleen in de winkel toen de mannen binnenkwamen. Plotseling werd hij met een vuurwapen bedreigd, waarna de daders een nog onbekend geldbedrag uit de kassa buitmaakten. Met de buit ging het drietal er vandoor in de richting van de Hudsonstraat. De recherche van district West heeft de zaak in onderzoek.